Vissza

Serpenyős spárga sonkával és kecskesajttal pirítóson

Mennyiség: 4 adag

 

Hozzávalók: 

  • 8 szelet kovászos kenyér
  • 5 dkg vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg zöld spárga
  • 15 dkg lágy kecskesajt
  • 1 evőkanál friss kakukkfű
  • 8 szelet feketeerdei sonka

 

Elkészítés:

  1. Négy vastagabb spárgából zöldséghámozóval szalagokat vágunk. Ezeket felhasználásig hideg vízbe tesszük. A kecskesajtot villával áttörjük és összekeverjük a kakukkfűvel.
  2. Két evőkanál vajat felolvasztunk egy nagy serpenyőben, a kenyérszeleteket több részletben ropogósra pirítjuk rajta. Közben, ha kell, adunk még vajat hozzá. A pirítósokat bedörzsöljük fokhagymával.
  3. A spárgát megtisztítjuk, feldaraboljuk, és a serpenyőbe dobjuk újabb 2 evőkanál vajjal. 2-3 percig pirítjuk a spárgát, amíg egy kis színt kap, és megpuhul, de még kissé roppanós marad.
  4. A sonkaszeleteket a serpenyőbe tesszük, és ropogósra sütjük.
  5. Összeállítjuk a falatkákat: a kenyérszeleteket megkenjük kecskesajttal, ráhalmozzuk a pirított spárgát és a sonkaszeleteket, majd a spárgaszalagokkal díszítjük.

 

Source/Copy right: Havas Dóra

Szuperzöld borsófőzelék

Hozzávalók 4 főre Elkészítési idő: 35 perc Főzési idő:  25  perc   Hozzávalók:  300 g zöldborsó 1 fej vöröshagyma 1 dl 12%-os tejföl 1 evőkanál liszt 1 evőkanál olaj szükséges só bors menta- vagy bazsalikom levél   Elkészítés: Felhevítjük az olajat, és üvegesre pároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a fűszereket, és ráhalmozzuk a […]

Zöldborsóleves zöldborsó puffanccsal

Hozzávalók 4 főre Elkészítési idő: 40 perc Főzési idő:  25 – 30 perc   Hozzávalók:  450 g zöldborsó a leveshez 120 g fagyott zöldborsó a puffancsokhoz 4 szelet bacon 1 kisebb fej vöröshagyma 1 db tojás 15 g liszt 1 mokkáskanál és 1 evőkanál só 1 evőkanál kristálycukor néhány ág menta 0,5 dl olívaolaj 200 […]