Vissza

Serpenyős spárga sonkával és kecskesajttal pirítóson

Mennyiség: 4 adag

 

Hozzávalók: 

  • 8 szelet kovászos kenyér
  • 5 dkg vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg zöld spárga
  • 15 dkg lágy kecskesajt
  • 1 evőkanál friss kakukkfű
  • 8 szelet feketeerdei sonka

 

Elkészítés:

  1. Négy vastagabb spárgából zöldséghámozóval szalagokat vágunk. Ezeket felhasználásig hideg vízbe tesszük. A kecskesajtot villával áttörjük és összekeverjük a kakukkfűvel.
  2. Két evőkanál vajat felolvasztunk egy nagy serpenyőben, a kenyérszeleteket több részletben ropogósra pirítjuk rajta. Közben, ha kell, adunk még vajat hozzá. A pirítósokat bedörzsöljük fokhagymával.
  3. A spárgát megtisztítjuk, feldaraboljuk, és a serpenyőbe dobjuk újabb 2 evőkanál vajjal. 2-3 percig pirítjuk a spárgát, amíg egy kis színt kap, és megpuhul, de még kissé roppanós marad.
  4. A sonkaszeleteket a serpenyőbe tesszük, és ropogósra sütjük.
  5. Összeállítjuk a falatkákat: a kenyérszeleteket megkenjük kecskesajttal, ráhalmozzuk a pirított spárgát és a sonkaszeleteket, majd a spárgaszalagokkal díszítjük.

 

Source/Copy right: Havas Dóra

Kápiapaprika krém recept

Hozzávalók 2 személyre: 1 kg kápiapaprika 1 csokor petrezselyem 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál olíva olaj só ízlés szerint   Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius-fokra, a megmosott paprikákat és a megpucolt fokhagymákat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Kezdjük el sütni, majd, amikor már színt kaptak a paprikák, fordítsunk rajtuk egyet. Akkor lesznek készen, […]

Szamócafagylalt

Hozzávalók: 125 g szamóca 40 g cukor 10 cl tejszín 250 g görög joghurt Mosd meg az földieper szemeket és szedd le a száraikat. Néhányat szeletelj fel, a többit turmixold össze. Egy tálban verd fel a tejszínt elektromos habverővel, majd add hozzá a cukrot, ezután még 1-2 percig keverd a habverővel alacsonyabb fokozaton, hogy feloldódjon […]