Vissza

Spárga, zöldborsó saláta 6 perces tojással

Mennyiség: 4 adag

 

Hozzávalók: 

  • 25 dkg zöldborsó
  • 50 dkg zöld spárga
  • 1 bio citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss menta
  • 4 tojás
  • 5 dkg mandula
  • só, bors
  • kb. 1.1 dl extra szűz olíva olaj

 

Elkészítés:

  1. Egy közepes lábasban vizet forralunk, majd megsózzuk. Beledobjuk a borsót, a megtisztított spárgát, és 4 percig főzzük. Leszűrjük, és azonnal jeges vízbe tesszük, hogy a zöldségek ne főjenek tovább.
  2. Lecsepegtetjük, és papírtörlőre tesszük a zöldségeket, majd egy nagy keverőtálba helyezzük őket. Ráreszeljük az egyik citrom héját. A citrom levét kifacsarjuk, összekeverjük az olíva olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd a zöldségekre öntjük, és összeforgatjuk.
  3. A mandulát száraz serpenyőben lepirítjuk, majd durvára daraboljuk. A mentaleveleket összetépkedjük. A tojásokat lobogó vízben pontosan 6 és fél percig főzzük, aztán lehűtjük és meghámozzuk őket.
  4. Befejezésül összeállítjuk a salátát, megszórjuk mentával és pirított mandulával, tojásszeletekkel díszítjük.

 

Source/Copy right: Havas Dóra

Kápiapaprika krém recept

Hozzávalók 2 személyre: 1 kg kápiapaprika 1 csokor petrezselyem 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál olíva olaj só ízlés szerint   Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius-fokra, a megmosott paprikákat és a megpucolt fokhagymákat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Kezdjük el sütni, majd, amikor már színt kaptak a paprikák, fordítsunk rajtuk egyet. Akkor lesznek készen, […]

Szamócafagylalt

Hozzávalók: 125 g szamóca 40 g cukor 10 cl tejszín 250 g görög joghurt Mosd meg az földieper szemeket és szedd le a száraikat. Néhányat szeletelj fel, a többit turmixold össze. Egy tálban verd fel a tejszínt elektromos habverővel, majd add hozzá a cukrot, ezután még 1-2 percig keverd a habverővel alacsonyabb fokozaton, hogy feloldódjon […]