Vissza

Spárga, zöldborsó saláta 6 perces tojással

Mennyiség: 4 adag

 

Hozzávalók: 

  • 25 dkg zöldborsó
  • 50 dkg zöld spárga
  • 1 bio citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss menta
  • 4 tojás
  • 5 dkg mandula
  • só, bors
  • kb. 1.1 dl extra szűz olíva olaj

 

Elkészítés:

  1. Egy közepes lábasban vizet forralunk, majd megsózzuk. Beledobjuk a borsót, a megtisztított spárgát, és 4 percig főzzük. Leszűrjük, és azonnal jeges vízbe tesszük, hogy a zöldségek ne főjenek tovább.
  2. Lecsepegtetjük, és papírtörlőre tesszük a zöldségeket, majd egy nagy keverőtálba helyezzük őket. Ráreszeljük az egyik citrom héját. A citrom levét kifacsarjuk, összekeverjük az olíva olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd a zöldségekre öntjük, és összeforgatjuk.
  3. A mandulát száraz serpenyőben lepirítjuk, majd durvára daraboljuk. A mentaleveleket összetépkedjük. A tojásokat lobogó vízben pontosan 6 és fél percig főzzük, aztán lehűtjük és meghámozzuk őket.
  4. Befejezésül összeállítjuk a salátát, megszórjuk mentával és pirított mandulával, tojásszeletekkel díszítjük.

 

Source/Copy right: Havas Dóra

Szuperzöld borsófőzelék

Hozzávalók 4 főre Elkészítési idő: 35 perc Főzési idő:  25  perc   Hozzávalók:  300 g zöldborsó 1 fej vöröshagyma 1 dl 12%-os tejföl 1 evőkanál liszt 1 evőkanál olaj szükséges só bors menta- vagy bazsalikom levél   Elkészítés: Felhevítjük az olajat, és üvegesre pároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a fűszereket, és ráhalmozzuk a […]

Zöldborsóleves zöldborsó puffanccsal

Hozzávalók 4 főre Elkészítési idő: 40 perc Főzési idő:  25 – 30 perc   Hozzávalók:  450 g zöldborsó a leveshez 120 g fagyott zöldborsó a puffancsokhoz 4 szelet bacon 1 kisebb fej vöröshagyma 1 db tojás 15 g liszt 1 mokkáskanál és 1 evőkanál só 1 evőkanál kristálycukor néhány ág menta 0,5 dl olívaolaj 200 […]