Burgonya

 

AZ ÉVSZAK:

Tavasz, nyár, ősz, de egész évben kapható.

 

A TERMESZTÉS:

Hazánkban 7171 hektáron termelnek burgonyát, legjelentősebben négy megyében, Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyében.

 

A JELLEMZŐK:

C-vitamin található benne, valamint kiváló B1- és B6-vitamin, valamint folsavforrás. Keményítő formájában tartalmaz szénhidrátot.

 

HOGYAN TEGYÜK EL:

Hűvös, sötét helyen tároljuk, ideális erre pince vagy hűvös kamra, ahol a hőmérséklet 8-10 Celsius-fok között van, és alacsony a páratartalom.

 

HOGYAN KÓSTOLJUK:

Készítsünk belőle rösztit, akár más zöldségekkel is vegyítve.

Sütőben sütve, burgonyapüréként akár karfiollal keverve is bátran elkészíthető.

 

RECEPTAJÁNLÓ:

Színes töltött tojások franciasalátával

Kacsamell fűszeres szilvamártással