AZ ÉVSZAK:
Tavasz, nyár, ősz, de egész évben kapható.
A TERMESZTÉS:
Hazánkban 7171 hektáron termelnek burgonyát, legjelentősebben négy megyében, Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyében.
A JELLEMZŐK:
C-vitamin található benne, valamint kiváló B1- és B6-vitamin, valamint folsavforrás. Keményítő formájában tartalmaz szénhidrátot.
HOGYAN TEGYÜK EL:
Hűvös, sötét helyen tároljuk, ideális erre pince vagy hűvös kamra, ahol a hőmérséklet 8-10 Celsius-fok között van, és alacsony a páratartalom.
HOGYAN KÓSTOLJUK:
Készítsünk belőle rösztit, akár más zöldségekkel is vegyítve.
Sütőben sütve, burgonyapüréként akár karfiollal keverve is bátran elkészíthető.
RECEPTAJÁNLÓ: