Vissza

Kacsamell fűszeres szilvamártással

Előkészítési idő: kb. 20-30 perc
Főzési idő: kb. 1 óra
Mennyiség: 2 személyre

 

Hozzávalók: 

  • 2 pecsenye kacsamell
  • ½ teáskanál só
  • ½ teáskanál bors
  • 1 ág rozmaring
  • 50 dkg ringlószilva
  • 5 dl könnyű száraz vörösbor
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 kg parázsburgonya
  • 1 ág rozmaring

 

Elkészítés:

  1. A szilvákat kettévágjuk, kimagozzuk, és a cukorral egy közepes lábasba tesszük. Addig hevítjük, amíg a szilva levet ereszt, és a cukor felolvad. Felöntjük a borral, és folyós lekvár állagúra főzzük. Tehetünk bele egy kevés rozmaringot is.
  2. A kacsamelleken a bőrt bevagdossuk, ügyelve, hogy a húsba ne vágjunk bele. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat, majd a bőrös felükkel lefelé közepesen forró serpenyőbe tesszük őket. Melléjük dobjuk a rozmaringágat, és 7 perc alatt kisütjük a zsírjukat.
  3. Ezután megfordítjuk a kacsamelleket, és további 5 percig sütjük a másik oldalukat is. A húsokat áttesszük egy hőálló edénybe. 170 °C fokos sütőben 10 percig sütjük őket, majd kivesszük, és melegen tartjuk. Közben a burgonyát megmossuk, összeforgatjuk a húsból kisült zsírral, megsózzuk, és sütőben, 180 °C fokon puhára sütjük.
  4. A húst felszeleteljük, és a szilvaszósszal, sült burgonyával tálaljuk.

 

Készítette: Havas Dóra/ Lilafüge

Kevert saláta grillezett sárgabarackkal, mozzarellával

Hozzávalók 2-4 főre Elkészítési idő: kb. 30 perc   Hozzávalók:  20 g fehér balzsamecet krém 25 g olívaolaj 1 g finom só 80 g mini mozzarella 30 g darabolt mandula 120 g sárgabarack 8 g olívaolaj frissen őrölt bors ízlés szerint 2 fej szívsaláta 2 g Maldon só   Elkészítés: A fehér balzsamecet krémből, az […]