Póréhagyma

 

AZ ÉVSZAK:
Ősz, tél

 

A TERMESZTÉS:

Magyarországon 75 hektáron termesztik.

 

A JELLEMZŐK:

A póréhagyma törzse lágy, omlós textúrájú, íze finom, enyhén édes. A póréhagyma B6- és C-vitamint, valamint folsavat tartalmaz, míg az ásványi anyagok közül vasból, magnéziumból, káliumból és foszforból találunk benne nagyobb mennyiséget.

 

HOGYAN VÁLASSZUNK:

Olyat válasszunk, amelynek levele erőteljes zöld színű, hagymája pedig szép fehér. A póréhagyma levelei mutatják a frissességet.

 

HOGYAN TEGYÜK EL:

A póréhagyma 5 napig áll el a hűtőszerkény zöldséges rekeszében, miután levágtuk a levelek tetejét.

 

HOGYAN KÓSTOLJUK:

Kiváló krémleves, szósz készíthető belőle, frissen salátákhoz tehető. Használd fel a póréhagyma zsenge leveleit! Fogj két levelet, és helyezd el őket kereszt alakban! Tegyél rájuk egy mini virslit, majd „ajándékcsomag” mintájára hajtogasd rá a póréhagymát, végül a csomagot egy szál snidlinggel kösd össze!

 

RECEPTAJÁNLÓ:

Sárkánytojás

Csillagpite