AZ ÉVSZAK:
Ősz, tél
A TERMESZTÉS:
Magyarországon 75 hektáron termesztik.
A JELLEMZŐK:
A póréhagyma törzse lágy, omlós textúrájú, íze finom, enyhén édes. A póréhagyma B6- és C-vitamint, valamint folsavat tartalmaz, míg az ásványi anyagok közül vasból, magnéziumból, káliumból és foszforból találunk benne nagyobb mennyiséget.
HOGYAN VÁLASSZUNK:
Olyat válasszunk, amelynek levele erőteljes zöld színű, hagymája pedig szép fehér. A póréhagyma levelei mutatják a frissességet.
HOGYAN TEGYÜK EL:
A póréhagyma 5 napig áll el a hűtőszerkény zöldséges rekeszében, miután levágtuk a levelek tetejét.
HOGYAN KÓSTOLJUK:
Kiváló krémleves, szósz készíthető belőle, frissen salátákhoz tehető. Használd fel a póréhagyma zsenge leveleit! Fogj két levelet, és helyezd el őket kereszt alakban! Tegyél rájuk egy mini virslit, majd „ajándékcsomag” mintájára hajtogasd rá a póréhagymát, végül a csomagot egy szál snidlinggel kösd össze!
RECEPTAJÁNLÓ: