Vissza

Gyümölcsfelhők

Előkészítési idő: 30 perc
Főzési idő: 1 óra 30 perc
Mennyiség: 8 adag

 

Hozzávalók: 

  • 500 g szamóca
  • 500 g kajszibarack
  • tojás fehérjéje
  • 350 g porcukor
  • kávéskanál borecet
  • kávéskanál kukoricakeményítő
  • 2,5 dtejszín 

 

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 170 °C-ra. 
  2. Mosd meg a szamócát, szedd le a szárát, vágd félbe a szamócaszemeket, és tedd őket egy hőálló kis tálba 4 dkg cukorral megszórva.
  3. Mosd meg, vágd félbe a kajszikat, és tedd szintén egy hőálló kis tálba 4 dkg cukorral. Tedd a két kis tálat az előmelegített sütőbe 30 percre.
  4. Vedd ki a két tálat a sütőből, és csökkentsd 130 °C-ra a sütő hőmérsékletét. Amikor a gyümölcsök kihűltek, külön-külön turmixold össze mindegyiket 2-2 evőkanál vízzel a szamóca- és kajsziszósz készítéséhez.
  5. Egy nagy salátástálban verd habbá a tojásfehérjéket elektromos habverővel. Amikor már kezd keményedni a hab, adj hozzá 220 g cukrot kanalanként, apránként adagolva, amíg fényes, sűrű tojásfehérjekrémet kapsz. Még mindig kevergetés közben add hozzá az ecetet és a kukoricakeményítőt.
  6. Oszd szét a tojásfehérjekrémet 8 egyenlő adagra, és tedd a sütőpapírral takart tepsire. A habcsók készítéséhez formálj kis mélyedést mindegyik tojásfehérje-halomban, és kávéskanál segítségével felváltva töltsd meg őket szamóca- illetve kajsziszósszal! Gyümölcsszószba mártott fogpiszkáló segítségével rajzolj körkörös vonalakat a tojásfehérjekrémbe.
  7. Sütőben 130°C-on 30 percig süsd, majd kapcsold le a sütőt, és hagyd még a sütőben a habcsókot 30 percig.
  8. Tálaláskor tegyél minden habcsókra egy kiskanál tejszínhabot, cseppents rá egy kis szamóca- vagy kajsziszószt. Végül díszítsd friss szamóca- vagy kajszidarabokkal!

 

Tippek:

Egy kis plusza gyümölcsszószokat és a habcsók tojásfehérjekrémet előre elkészítheted, és a desszert tálalásakor befejezheted a díszítését. 

 

Készítette:
Receptek: Annelyse Chardon; Fotó: Julie Méchali; Copyright: © Julie Mechali/Interfel/NAK

Panna cotta friss eperrel

Hozzávalók 2 főre Elkészítési idő: 35 perc Dermedési idő: (1-2 óra)   Hozzávalók:  280 g 30%-os habtejszín 120 g 2,8%-os tej 3 db zselatinlap 1 rúd vanília 40 g kristálycukor 1 csipet finom só 15 g barnacukor 15 g liszt 15 g vaj 15 g mandulaliszt 100 g eper néhány levél menta   Elkészítés: A […]

Mézes sárgadinnye-krémleves

Hozzávalók 2 főre Elkészítési idő: 25 perc   Hozzávalók:  1,5 kg sárgadinnye 4 dl kókusztej 25-30 g friss gyömbér 1 db lime 50-60 g akácméz 1 csipet finom só 1 kis csokor menta   Elkészítés: A kókusztejet feltesszük melegedni, hogy a felszínén úszó összes kókuszzsír elolvadjon. A sárgadinnyét kettévágjuk, kimagozzuk, és egy karalábévájóval két tucat […]