Előkészítési idő: 30 perc
Főzési idő: 1 óra 30 perc
Mennyiség: 8 adag
Hozzávalók:
- 500 g szamóca
- 500 g kajszibarack
- 4 tojás fehérjéje
- 350 g porcukor
- 1 kávéskanál borecet
- 1 kávéskanál kukoricakeményítő
- 2,5 dl tejszín
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 170 °C-ra.
- Mosd meg a szamócát, szedd le a szárát, vágd félbe a szamócaszemeket, és tedd őket egy hőálló kis tálba 4 dkg cukorral megszórva.
- Mosd meg, vágd félbe a kajszikat, és tedd szintén egy hőálló kis tálba 4 dkg cukorral. Tedd a két kis tálat az előmelegített sütőbe 30 percre.
- Vedd ki a két tálat a sütőből, és csökkentsd 130 °C-ra a sütő hőmérsékletét. Amikor a gyümölcsök kihűltek, külön-külön turmixold össze mindegyiket 2-2 evőkanál vízzel a szamóca- és kajsziszósz készítéséhez.
- Egy nagy salátástálban verd habbá a tojásfehérjéket elektromos habverővel. Amikor már kezd keményedni a hab, adj hozzá 220 g cukrot kanalanként, apránként adagolva, amíg fényes, sűrű tojásfehérjekrémet kapsz. Még mindig kevergetés közben add hozzá az ecetet és a kukoricakeményítőt.
- Oszd szét a tojásfehérjekrémet 8 egyenlő adagra, és tedd a sütőpapírral takart tepsire. A habcsók készítéséhez formálj kis mélyedést mindegyik tojásfehérje-halomban, és kávéskanál segítségével felváltva töltsd meg őket szamóca- illetve kajsziszósszal! Gyümölcsszószba mártott fogpiszkáló segítségével rajzolj körkörös vonalakat a tojásfehérjekrémbe.
- Sütőben 130°C-on 30 percig süsd, majd kapcsold le a sütőt, és hagyd még a sütőben a habcsókot 30 percig.
- Tálaláskor tegyél minden habcsókra egy kiskanál tejszínhabot, cseppents rá egy kis szamóca- vagy kajsziszószt. Végül díszítsd friss szamóca- vagy kajszidarabokkal!
Tippek:
Egy kis plusz: a gyümölcsszószokat és a habcsók tojásfehérjekrémet előre elkészítheted, és a desszert tálalásakor befejezheted a díszítését.
Készítette:
Receptek: Annelyse Chardon; Fotó: Julie Méchali; Copyright: © Julie Mechali/Interfel/NAK