Vissza

Kettős látás elixír

Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: nem igényel főzést
Mennyiség: 4 adag

 

Hozzávalók: 

  • 200g szamóca
  • 1 szelet görögdinnye (400g)
  • 150g piros gyümölcs (áfonya, málna, ribizli, szeder)
  • 1 citrom
  • 8 kanál vaníliafagylalt
  • 1/2 liter hideg limonádé
  • 4 nagy pohár

 

Elkészítés:

  1. Öblítsd le a szamócaszemeket, csumázd ki, és tedd a turmixgép tartályába az áfonyával valamint a görögdinnye kimagozott és kockára vágott húsával együtt! Add hozzá a citrom levét, és turmixold össze!
  2. Öntsd át a keveréket egy finom lyukú szűrőn, hogy kiszűrd a kis magvakat!
  3. Öntsd az italt a 4 pohár aljába, 1/3 magasságig, adj hozzá poharanként 2-2 kanál vaníliafagylaltot, aztán töltsd fel a poharakat limonádéval egészen a tetejükig!
  4. Azonnal tálald – szívószállal és kanállal!

 

Tippek:

Helyettesítheted az áfonyát ízlés szerint más bogyós gyümölcsökkel is: málna, feketeribizli, szeder…

 

Készítette:
Receptek: Annelyse Chardon; Fotó: Julie Méchali; Copyright: © Julie Mechali/Interfel/NAK

Császármorzsa karamellizált sárgabarackkal és lekvárral

Hozzávalók 2-4 főre Elkészítési idő: kb. 30 perc   Hozzávalók a tésztához: 180 g tej 3 db tojás 20+40 g kristálycukor 1 csomag vaníliás cukor 1 csipet só 20 g búzadara 90 g finomliszt   A sütéshez: 18 g napraforgóolaj 36 g vaj   A tálaláshoz: 4-6 db sárgabarack 15 g porcukor 120 g sárgabaracklekvár […]