Vissza

Kettős látás elixír

Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: nem igényel főzést
Mennyiség: 4 adag

 

Hozzávalók: 

  • 200g szamóca
  • 1 szelet görögdinnye (400g)
  • 150g piros gyümölcs (áfonya, málna, ribizli, szeder)
  • 1 citrom
  • 8 kanál vaníliafagylalt
  • 1/2 liter hideg limonádé
  • 4 nagy pohár

 

Elkészítés:

  1. Öblítsd le a szamócaszemeket, csumázd ki, és tedd a turmixgép tartályába az áfonyával valamint a görögdinnye kimagozott és kockára vágott húsával együtt! Add hozzá a citrom levét, és turmixold össze!
  2. Öntsd át a keveréket egy finom lyukú szűrőn, hogy kiszűrd a kis magvakat!
  3. Öntsd az italt a 4 pohár aljába, 1/3 magasságig, adj hozzá poharanként 2-2 kanál vaníliafagylaltot, aztán töltsd fel a poharakat limonádéval egészen a tetejükig!
  4. Azonnal tálald – szívószállal és kanállal!

 

Tippek:

Helyettesítheted az áfonyát ízlés szerint más bogyós gyümölcsökkel is: málna, feketeribizli, szeder…

 

Készítette:
Receptek: Annelyse Chardon; Fotó: Julie Méchali; Copyright: © Julie Mechali/Interfel/NAK

Nyári frissítő saláta

Hozzávalók 2 személyre: 2 cikk görögdinnye 4 evőkanál fetasajt 1 db őszibarack (vagy más barackféle) 2 marék madársaláta 1 kisebb fej lilahagyma 1/2 csokor menta bors, olívaolaj ízlés szerint   Elkészítés: A dinnyét és a barackot kisebb darabokra vágjuk, majd egy tányérra tesszük, megszórjuk a fetával, a felszeletelt hagymával és a salátával. Rátépkedjük a mentát, […]

Zöldségnyárs grillezett sajttal

Hozzávalók 2-3 fő részére: 2 db sárgarépa 2 db kápia paprika 2 db erős hegyes paprika 2 db TV paprika 1 db cukkini 1 db padlizsán 1 db Halloumi sajt (grillsajt) finomsó frissen őrölt feketebors 8 ág kakukkfű 1 kis csokor menta 350 g görög joghurt 1 dl olívaolaj 3-4 db paradicsom 1-2 szál újhagyma […]