Vissza

Kettős látás elixír

Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: nem igényel főzést
Mennyiség: 4 adag

 

Hozzávalók: 

  • 200g szamóca
  • 1 szelet görögdinnye (400g)
  • 150g piros gyümölcs (áfonya, málna, ribizli, szeder)
  • 1 citrom
  • 8 kanál vaníliafagylalt
  • 1/2 liter hideg limonádé
  • 4 nagy pohár

 

Elkészítés:

  1. Öblítsd le a szamócaszemeket, csumázd ki, és tedd a turmixgép tartályába az áfonyával valamint a görögdinnye kimagozott és kockára vágott húsával együtt! Add hozzá a citrom levét, és turmixold össze!
  2. Öntsd át a keveréket egy finom lyukú szűrőn, hogy kiszűrd a kis magvakat!
  3. Öntsd az italt a 4 pohár aljába, 1/3 magasságig, adj hozzá poharanként 2-2 kanál vaníliafagylaltot, aztán töltsd fel a poharakat limonádéval egészen a tetejükig!
  4. Azonnal tálald – szívószállal és kanállal!

 

Tippek:

Helyettesítheted az áfonyát ízlés szerint más bogyós gyümölcsökkel is: málna, feketeribizli, szeder…

 

Készítette:
Receptek: Annelyse Chardon; Fotó: Julie Méchali; Copyright: © Julie Mechali/Interfel/NAK

Panna cotta friss eperrel

Hozzávalók 2 főre Elkészítési idő: 35 perc Dermedési idő: (1-2 óra)   Hozzávalók:  280 g 30%-os habtejszín 120 g 2,8%-os tej 3 db zselatinlap 1 rúd vanília 40 g kristálycukor 1 csipet finom só 15 g barnacukor 15 g liszt 15 g vaj 15 g mandulaliszt 100 g eper néhány levél menta   Elkészítés: A […]

Mézes sárgadinnye-krémleves

Hozzávalók 2 főre Elkészítési idő: 25 perc   Hozzávalók:  1,5 kg sárgadinnye 4 dl kókusztej 25-30 g friss gyömbér 1 db lime 50-60 g akácméz 1 csipet finom só 1 kis csokor menta   Elkészítés: A kókusztejet feltesszük melegedni, hogy a felszínén úszó összes kókuszzsír elolvadjon. A sárgadinnyét kettévágjuk, kimagozzuk, és egy karalábévájóval két tucat […]