Vissza

Szamóca-mousse sütemények

Mennyiség: 10 sütemény

 

Hozzávalók: 

  • 650 g szamóca (500 g püré elkészítéséhez + néhány szem a díszítéshez)
  • 120 g cukor
  • 4 dl 20% zsírtartalmú főzőtejszín
  • 6 zselatinlap (12 g)
  • 30 db babapiskóta
  • 3 evőkanál cukornád szirup
  • összekeverve egy csipet vaníliával
  • 10 darab 7,5 cm körüli fém karikaforma vagy üvegpohár és műanyaglap

 

Elkészítés:

  1. Tegyél be egy salátástálat a hűtőbe vagy a fagyasztóba!
  2. Tedd be a zselatinlapokat egy tál hideg vízbe ázni!
  3. Helyezd a fém karikaformákat a munkafelületedre, és béleld ki a karikák belsejét megfelelő méretű műanyaglappal!
  4. Ezt követően béleld ki a karikaformák (vagy a pohár) alját babapiskótákkal: ehhez helyezz három babapiskótát egymás mellé, és használd a karikaformát az elvágásukhoz! Csináld meg ezt minden karikával, majd kis ecset segítségével kend be a piskótákat egy kis vaníliás cukorsziruppal! Hagyj belőle későbbre is!
  5. Csumázd ki a szamócaszemeket, majd turmixold össze őket, hogy 500 g pürét kapj! Öntsd a pürét a salátástálba!
  6. Vegyél ki 100 grammot ebből a szamócapüréből, és öntsd bele egy kis serpenyőbe a cukorral együtt! Amikor a cukor megolvadt és a keverék már elég meleg, zárd el a főzőlapot, és add hozzá a zselatint, melyet előtte lecsorgatsz az ujjaid között! Keverd össze addig, míg elolvad, majd öntsd a salátástálba a megmaradt szamócapüréhez!
  7. Öntsd a hideg tejszínt a lehűtött salátástálba, majd verd fel elektromos habverővel, míg tejszínhabbá válik (meglátod, igazi csoda)! Keverd a tejszínhabot a szamócapüréhez több részletben, nagyon óvatosan, kézi habverő segítségével!
  8. Töltsd meg a kis körformákat a szamócamousse-szal, és tedd őket a hűtőbe legalább 3 órára! A sütemények kiemelésekor vedd le a fém körformákat, és óvatosan a műanyaglapot is távolítsd el!
  9. A süteményeket friss eperkarikákkal díszítve tálald!

 

Tippek:

A műanyaglap segítségével kiemelheted a karikaformákból a kis mousse süteményeket anélkül, hogy megsérülnének. Az üzletek cukrászati részlegén találod meg, a karikaformákkal együtt. Egyébként használhatsz kis üvegpoharakat is, és akkor nem kell kiemelned a süteményeket. Elég, ha közvetlenül a poharakba öntöd a szamócás-tejszínes keveréket, mielőtt betennéd őket a hidegre, hogy mousse-szá váljanak.

 

Készítette:
Receptek: Annelyse Chardon; Fotó: Julie Méchali; Copyright: © Julie Mechali/Interfel/NAK

Nyári frissítő saláta

Hozzávalók 2 személyre: 2 cikk görögdinnye 4 evőkanál fetasajt 1 db őszibarack (vagy más barackféle) 2 marék madársaláta 1 kisebb fej lilahagyma 1/2 csokor menta bors, olívaolaj ízlés szerint   Elkészítés: A dinnyét és a barackot kisebb darabokra vágjuk, majd egy tányérra tesszük, megszórjuk a fetával, a felszeletelt hagymával és a salátával. Rátépkedjük a mentát, […]

Zöldségnyárs grillezett sajttal

Hozzávalók 2-3 fő részére: 2 db sárgarépa 2 db kápia paprika 2 db erős hegyes paprika 2 db TV paprika 1 db cukkini 1 db padlizsán 1 db Halloumi sajt (grillsajt) finomsó frissen őrölt feketebors 8 ág kakukkfű 1 kis csokor menta 350 g görög joghurt 1 dl olívaolaj 3-4 db paradicsom 1-2 szál újhagyma […]