Vissza

Szamócás-ricottás bundás kalács

Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 10 perc
Mennyiség: 4 adag

 

Hozzávalók: 

  • 500 g szamóca
  • 1/2 citrom
  • 1 evőkanál olivaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 250 g ricotta
  • 5 dl tej
  • 2 tojás
  • 30 g cukor
  • 50 g vaj
  • egy előző nap a pékségben vásárolt
  • fél formakalács
  • mentalevelek

 

Elkészítés:

  1. Reszeld le a fél citrom héját! Tedd a ricottát egy tálba, és keverd össze a mézzel és a citromhéjjal!
  2. Öblítsd le a szamócaszemeket, csumázd ki, és vágd félbe őket!
  3. Préseld ki a fél citrom levét, öntsd rá a szamócára, add hozzá az olívaolajat, keverd össze, és hagyd állni!
  4. Vágd fel a kalácsot 2 cm vastag szeletekre! Egy mélytányérban verd fel a tojásokat villával, a tejjel és a cukorral együtt! Aztán a kalácsszeleteket áztasd bele ebbe a keverékbe, hogy megszívják magukat! A kalácsszeletek mindkét oldalát süsd vajon aranybarnára serpenyőben!
  5. A bundás kalácsokat ricottával, szamócával és néhány kis mentalevéllel körítve tálald! Végül locsold meg őket a szamóca pácolásából megmaradt citromos-olívaolajos lével!

 

Készítette:
Receptek: Annelyse Chardon; Fotó: Julie Méchali; Copyright: © Julie Mechali/Interfel/NAK

Szuperzöld borsófőzelék

Hozzávalók 4 főre Elkészítési idő: 35 perc Főzési idő:  25  perc   Hozzávalók:  300 g zöldborsó 1 fej vöröshagyma 1 dl 12%-os tejföl 1 evőkanál liszt 1 evőkanál olaj szükséges só bors menta- vagy bazsalikom levél   Elkészítés: Felhevítjük az olajat, és üvegesre pároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a fűszereket, és ráhalmozzuk a […]

Zöldborsóleves zöldborsó puffanccsal

Hozzávalók 4 főre Elkészítési idő: 40 perc Főzési idő:  25 – 30 perc   Hozzávalók:  450 g zöldborsó a leveshez 120 g fagyott zöldborsó a puffancsokhoz 4 szelet bacon 1 kisebb fej vöröshagyma 1 db tojás 15 g liszt 1 mokkáskanál és 1 evőkanál só 1 evőkanál kristálycukor néhány ág menta 0,5 dl olívaolaj 200 […]