Vissza

Szamócás-ricottás bundás kalács

Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 10 perc
Mennyiség: 4 adag

 

Hozzávalók: 

  • 500 g szamóca
  • 1/2 citrom
  • 1 evőkanál olivaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 250 g ricotta
  • 5 dl tej
  • 2 tojás
  • 30 g cukor
  • 50 g vaj
  • egy előző nap a pékségben vásárolt
  • fél formakalács
  • mentalevelek

 

Elkészítés:

  1. Reszeld le a fél citrom héját! Tedd a ricottát egy tálba, és keverd össze a mézzel és a citromhéjjal!
  2. Öblítsd le a szamócaszemeket, csumázd ki, és vágd félbe őket!
  3. Préseld ki a fél citrom levét, öntsd rá a szamócára, add hozzá az olívaolajat, keverd össze, és hagyd állni!
  4. Vágd fel a kalácsot 2 cm vastag szeletekre! Egy mélytányérban verd fel a tojásokat villával, a tejjel és a cukorral együtt! Aztán a kalácsszeleteket áztasd bele ebbe a keverékbe, hogy megszívják magukat! A kalácsszeletek mindkét oldalát süsd vajon aranybarnára serpenyőben!
  5. A bundás kalácsokat ricottával, szamócával és néhány kis mentalevéllel körítve tálald! Végül locsold meg őket a szamóca pácolásából megmaradt citromos-olívaolajos lével!

 

Készítette:
Receptek: Annelyse Chardon; Fotó: Julie Méchali; Copyright: © Julie Mechali/Interfel/NAK

Kápiapaprika krém recept

Hozzávalók 2 személyre: 1 kg kápiapaprika 1 csokor petrezselyem 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál olíva olaj só ízlés szerint   Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius-fokra, a megmosott paprikákat és a megpucolt fokhagymákat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Kezdjük el sütni, majd, amikor már színt kaptak a paprikák, fordítsunk rajtuk egyet. Akkor lesznek készen, […]

Szamócafagylalt

Hozzávalók: 125 g szamóca 40 g cukor 10 cl tejszín 250 g görög joghurt Mosd meg az földieper szemeket és szedd le a száraikat. Néhányat szeletelj fel, a többit turmixold össze. Egy tálban verd fel a tejszínt elektromos habverővel, majd add hozzá a cukrot, ezután még 1-2 percig keverd a habverővel alacsonyabb fokozaton, hogy feloldódjon […]