Vissza

Szamócás salsa szósz

Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 10 perc
Mennyiség: 4 adag

 

Hozzávalók: 

  • 10 nagyobb szem eper
  • 1/4 vöröshagyma
  • 4 szál koriander
  • 1 citrom
  • 1/2 zöldpaprika
  • egy nagyobb csipet só
  • 1 csipet cukor
  • 1 kávéskanál balzsamecet
  • 1 evőkanál olaj

 

Elkészítés:

  1. Vágd fel a hagymát kis kockákra a paprikával együtt!
  2. Öblítsd le a szamócaszemeket, csumázd ki, és vágd fel kis kockára! Tedd egy salátástálba, majd add hozzá a hagymát, a paprikát, a citrom kipréselt levét, a sót, a cukrot, a balzsamecetet és az olajat!
  3. Szedd le a koriander leveleit, és ollóval vágd apróra a salátástál felett! Keverd össze az egészet, és hagyd állni legalább 1 óráig a hűtőben!
  4. Kiválóan illik például a sült csirkés tacóhoz*!

 

*taco = hagyományos mexikói étel, amely kukorica- vagy búzalisztből készült tortillába hajtott húsos töltelék.

 

Készítette:
Receptek: Annelyse Chardon; Fotó: Julie Méchali; Copyright: © Julie Mechali/Interfel/NAK

 

Szuperzöld borsófőzelék

Hozzávalók 4 főre Elkészítési idő: 35 perc Főzési idő:  25  perc   Hozzávalók:  300 g zöldborsó 1 fej vöröshagyma 1 dl 12%-os tejföl 1 evőkanál liszt 1 evőkanál olaj szükséges só bors menta- vagy bazsalikom levél   Elkészítés: Felhevítjük az olajat, és üvegesre pároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a fűszereket, és ráhalmozzuk a […]

Zöldborsóleves zöldborsó puffanccsal

Hozzávalók 4 főre Elkészítési idő: 40 perc Főzési idő:  25 – 30 perc   Hozzávalók:  450 g zöldborsó a leveshez 120 g fagyott zöldborsó a puffancsokhoz 4 szelet bacon 1 kisebb fej vöröshagyma 1 db tojás 15 g liszt 1 mokkáskanál és 1 evőkanál só 1 evőkanál kristálycukor néhány ág menta 0,5 dl olívaolaj 200 […]