Vissza

Szamócás salsa szósz

Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 10 perc
Mennyiség: 4 adag

 

Hozzávalók: 

  • 10 nagyobb szem eper
  • 1/4 vöröshagyma
  • 4 szál koriander
  • 1 citrom
  • 1/2 zöldpaprika
  • egy nagyobb csipet só
  • 1 csipet cukor
  • 1 kávéskanál balzsamecet
  • 1 evőkanál olaj

 

Elkészítés:

  1. Vágd fel a hagymát kis kockákra a paprikával együtt!
  2. Öblítsd le a szamócaszemeket, csumázd ki, és vágd fel kis kockára! Tedd egy salátástálba, majd add hozzá a hagymát, a paprikát, a citrom kipréselt levét, a sót, a cukrot, a balzsamecetet és az olajat!
  3. Szedd le a koriander leveleit, és ollóval vágd apróra a salátástál felett! Keverd össze az egészet, és hagyd állni legalább 1 óráig a hűtőben!
  4. Kiválóan illik például a sült csirkés tacóhoz*!

 

*taco = hagyományos mexikói étel, amely kukorica- vagy búzalisztből készült tortillába hajtott húsos töltelék.

 

Készítette:
Receptek: Annelyse Chardon; Fotó: Julie Méchali; Copyright: © Julie Mechali/Interfel/NAK

 

Kápiapaprika krém recept

Hozzávalók 2 személyre: 1 kg kápiapaprika 1 csokor petrezselyem 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál olíva olaj só ízlés szerint   Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius-fokra, a megmosott paprikákat és a megpucolt fokhagymákat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Kezdjük el sütni, majd, amikor már színt kaptak a paprikák, fordítsunk rajtuk egyet. Akkor lesznek készen, […]

Szamócafagylalt

Hozzávalók: 125 g szamóca 40 g cukor 10 cl tejszín 250 g görög joghurt Mosd meg az földieper szemeket és szedd le a száraikat. Néhányat szeletelj fel, a többit turmixold össze. Egy tálban verd fel a tejszínt elektromos habverővel, majd add hozzá a cukrot, ezután még 1-2 percig keverd a habverővel alacsonyabb fokozaton, hogy feloldódjon […]