Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 10 perc
Mennyiség: 4 adag
Hozzávalók:
- 10 nagyobb szem eper
- 1/4 vöröshagyma
- 4 szál koriander
- 1 citrom
- 1/2 zöldpaprika
- egy nagyobb csipet só
- 1 csipet cukor
- 1 kávéskanál balzsamecet
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
- Vágd fel a hagymát kis kockákra a paprikával együtt!
- Öblítsd le a szamócaszemeket, csumázd ki, és vágd fel kis kockára! Tedd egy salátástálba, majd add hozzá a hagymát, a paprikát, a citrom kipréselt levét, a sót, a cukrot, a balzsamecetet és az olajat!
- Szedd le a koriander leveleit, és ollóval vágd apróra a salátástál felett! Keverd össze az egészet, és hagyd állni legalább 1 óráig a hűtőben!
- Kiválóan illik például a sült csirkés tacóhoz*!
*taco = hagyományos mexikói étel, amely kukorica- vagy búzalisztből készült tortillába hajtott húsos töltelék.
Készítette:
Receptek: Annelyse Chardon; Fotó: Julie Méchali; Copyright: © Julie Mechali/Interfel/NAK