Vissza

Szamócás smoothie

Előkészítési idő: 10 perc + 4 óra fagyasztás
Főzési idő: 10 perc
Mennyiség: 2 adag

 

Hozzávalók: 

  • 2 kis tálka
  • 250 g szamóca
  • 1 banán
  • 3 evőkanál tej
  • Ízlés szerinti díszítés: müzli, aszalt gyümölcsök, kókusz stb. – és friss szamóca

 

Elkészítés:

  1. Hámozd meg, és vágd fel karikákra a banánt, majd tedd be a fagyasztóba legalább 4 órára!
  2. Öblítsd le, és csumázd ki a szamócaszemeket!
  3. A turmixgép tartályába öntsd bele a tejet, add hozzá a lefagyasztott banánkarikákat és a szamócát! Addig turmixold, amíg homogén, krémes állagúvá válik!
  4. Öntsd a sűrű smoothie-t két kis tálkába! Díszítsd őket néhány szem friss szamócával és ízlés szerinti díszekkel! Azonnal meg is kóstolható!
 
Készítette:
Receptek: Annelyse Chardon; Fotó: Julie Méchali; Copyright: © Julie Mechali/Interfel/NAK

 

Császármorzsa karamellizált sárgabarackkal és lekvárral

Hozzávalók 2-4 főre Elkészítési idő: kb. 30 perc   Hozzávalók a tésztához: 180 g tej 3 db tojás 20+40 g kristálycukor 1 csomag vaníliás cukor 1 csipet só 20 g búzadara 90 g finomliszt   A sütéshez: 18 g napraforgóolaj 36 g vaj   A tálaláshoz: 4-6 db sárgabarack 15 g porcukor 120 g sárgabaracklekvár […]