Vissza

Szamócás smoothie

Előkészítési idő: 10 perc + 4 óra fagyasztás
Főzési idő: 10 perc
Mennyiség: 2 adag

 

Hozzávalók: 

  • 2 kis tálka
  • 250 g szamóca
  • 1 banán
  • 3 evőkanál tej
  • Ízlés szerinti díszítés: müzli, aszalt gyümölcsök, kókusz stb. – és friss szamóca

 

Elkészítés:

  1. Hámozd meg, és vágd fel karikákra a banánt, majd tedd be a fagyasztóba legalább 4 órára!
  2. Öblítsd le, és csumázd ki a szamócaszemeket!
  3. A turmixgép tartályába öntsd bele a tejet, add hozzá a lefagyasztott banánkarikákat és a szamócát! Addig turmixold, amíg homogén, krémes állagúvá válik!
  4. Öntsd a sűrű smoothie-t két kis tálkába! Díszítsd őket néhány szem friss szamócával és ízlés szerinti díszekkel! Azonnal meg is kóstolható!
 
Készítette:
Receptek: Annelyse Chardon; Fotó: Julie Méchali; Copyright: © Julie Mechali/Interfel/NAK

 

Kevert saláta grillezett sárgabarackkal, mozzarellával

Hozzávalók 2-4 főre Elkészítési idő: kb. 30 perc   Hozzávalók:  20 g fehér balzsamecet krém 25 g olívaolaj 1 g finom só 80 g mini mozzarella 30 g darabolt mandula 120 g sárgabarack 8 g olívaolaj frissen őrölt bors ízlés szerint 2 fej szívsaláta 2 g Maldon só   Elkészítés: A fehér balzsamecet krémből, az […]