Vissza

Szamócás smoothie

Előkészítési idő: 10 perc + 4 óra fagyasztás
Főzési idő: 10 perc
Mennyiség: 2 adag

 

Hozzávalók: 

  • 2 kis tálka
  • 250 g szamóca
  • 1 banán
  • 3 evőkanál tej
  • Ízlés szerinti díszítés: müzli, aszalt gyümölcsök, kókusz stb. – és friss szamóca

 

Elkészítés:

  1. Hámozd meg, és vágd fel karikákra a banánt, majd tedd be a fagyasztóba legalább 4 órára!
  2. Öblítsd le, és csumázd ki a szamócaszemeket!
  3. A turmixgép tartályába öntsd bele a tejet, add hozzá a lefagyasztott banánkarikákat és a szamócát! Addig turmixold, amíg homogén, krémes állagúvá válik!
  4. Öntsd a sűrű smoothie-t két kis tálkába! Díszítsd őket néhány szem friss szamócával és ízlés szerinti díszekkel! Azonnal meg is kóstolható!
 
Készítette:
Receptek: Annelyse Chardon; Fotó: Julie Méchali; Copyright: © Julie Mechali/Interfel/NAK

 

Panna cotta friss eperrel

Hozzávalók 2 főre Elkészítési idő: 35 perc Dermedési idő: (1-2 óra)   Hozzávalók:  280 g 30%-os habtejszín 120 g 2,8%-os tej 3 db zselatinlap 1 rúd vanília 40 g kristálycukor 1 csipet finom só 15 g barnacukor 15 g liszt 15 g vaj 15 g mandulaliszt 100 g eper néhány levél menta   Elkészítés: A […]

Mézes sárgadinnye-krémleves

Hozzávalók 2 főre Elkészítési idő: 25 perc   Hozzávalók:  1,5 kg sárgadinnye 4 dl kókusztej 25-30 g friss gyömbér 1 db lime 50-60 g akácméz 1 csipet finom só 1 kis csokor menta   Elkészítés: A kókusztejet feltesszük melegedni, hogy a felszínén úszó összes kókuszzsír elolvadjon. A sárgadinnyét kettévágjuk, kimagozzuk, és egy karalábévájóval két tucat […]