Vissza

Szamócás smoothie

Előkészítési idő: 10 perc + 4 óra fagyasztás
Főzési idő: 10 perc
Mennyiség: 2 adag

 

Hozzávalók: 

  • 2 kis tálka
  • 250 g szamóca
  • 1 banán
  • 3 evőkanál tej
  • Ízlés szerinti díszítés: müzli, aszalt gyümölcsök, kókusz stb. – és friss szamóca

 

Elkészítés:

  1. Hámozd meg, és vágd fel karikákra a banánt, majd tedd be a fagyasztóba legalább 4 órára!
  2. Öblítsd le, és csumázd ki a szamócaszemeket!
  3. A turmixgép tartályába öntsd bele a tejet, add hozzá a lefagyasztott banánkarikákat és a szamócát! Addig turmixold, amíg homogén, krémes állagúvá válik!
  4. Öntsd a sűrű smoothie-t két kis tálkába! Díszítsd őket néhány szem friss szamócával és ízlés szerinti díszekkel! Azonnal meg is kóstolható!
 
Készítette:
Receptek: Annelyse Chardon; Fotó: Julie Méchali; Copyright: © Julie Mechali/Interfel/NAK

 

Nyári frissítő saláta

Hozzávalók 2 személyre: 2 cikk görögdinnye 4 evőkanál fetasajt 1 db őszibarack (vagy más barackféle) 2 marék madársaláta 1 kisebb fej lilahagyma 1/2 csokor menta bors, olívaolaj ízlés szerint   Elkészítés: A dinnyét és a barackot kisebb darabokra vágjuk, majd egy tányérra tesszük, megszórjuk a fetával, a felszeletelt hagymával és a salátával. Rátépkedjük a mentát, […]

Zöldségnyárs grillezett sajttal

Hozzávalók 2-3 fő részére: 2 db sárgarépa 2 db kápia paprika 2 db erős hegyes paprika 2 db TV paprika 1 db cukkini 1 db padlizsán 1 db Halloumi sajt (grillsajt) finomsó frissen őrölt feketebors 8 ág kakukkfű 1 kis csokor menta 350 g görög joghurt 1 dl olívaolaj 3-4 db paradicsom 1-2 szál újhagyma […]