Előkészítési idő: 30 perc
Főzési idő: 1 óra
Mennyiség: 6 adag
Hozzávalók:
- 1 kígyóuborka
- 1/2 sárgadinnye
- 1 őszibarack
- 10 mentalevél
- 1/2 szelet toast kenyér
- 1/2 evőkanál balzsamecet
- 1/2 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál olivaolaj
- só, bors
Elkészítés:
- Szedd ki a fél sárgadinnye magvait! Szeleteld fel, vágd le a héját, majd vágd kockára a dinnye húsát! Mosd meg, és vágd vékony szeletekre az őszibarackot!
- Tedd a sárgadinnye és az őszibarack darabjait a turmixgép tartályába a mentalevelekkel, a kenyérrel, a balzsamecettel, a citromlével, az olívaolajjal, a sóval és a borssal! Turmixold sima péppé! Az így kapott dinnye- és őszibaracklevest tedd a hűtőbe legalább egy órára!
- Vágd fel az uborkát különböző méretű darabokra! Minden darabot vájj ki kiskanállal úgy, hogy kis poharak legyenek. Vigyázz arra, hogy ne lyukaszd át a pohár alját! Töltsd meg őket hideg dinnye- és őszibaracklevessel, majd azonnal tálalhatod!
Tippek:
Egy citromhámozó segítségével rajzolj mintákat az uborkadarabok héjára! Dinnyevájó kanállal akár néhány dinnyegolyót is formázhatsz, hogy a felszolgálás pillanatában feldíszítsd a Turbogreen Shotjaidat.
Készítette:
Receptek: Annelyse Chardon; Fotó: Julie Méchali; Copyright: © Julie Mechali/Interfel/NAK