Vissza

Turbogreen Shot

Előkészítési idő: 30 perc
Főzési idő: 1 óra
Mennyiség: 6 adag

 

Hozzávalók: 

  • 1 kígyóuborka
  • 1/2 sárgadinnye
  • 1 őszibarack
  • 10 mentalevél
  • 1/2 szelet toast kenyér
  • 1/2 evőkanál balzsamecet
  • 1/2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál olivaolaj
  • só, bors

 

Elkészítés:

  1. Szedd ki a fél sárgadinnye magvait! Szeleteld fel, vágd le a héját, majd vágd kockára a dinnye húsát! Mosd meg, és vágd vékony szeletekre az őszibarackot!
  2. Tedd a sárgadinnye és az őszibarack darabjait a turmixgép tartályába a mentalevelekkel, a kenyérrel, a balzsamecettel, a citromlével, az olívaolajjal, a sóval és a borssal! Turmixold sima péppé! Az így kapott dinnye- és őszibaracklevest tedd a hűtőbe legalább egy órára!
  3. Vágd fel az uborkát különböző méretű darabokra! Minden darabot vájj ki kiskanállal úgy, hogy kis poharak legyenek. Vigyázz arra, hogy ne lyukaszd át a pohár alját! Töltsd meg őket hideg dinnye- és őszibaracklevessel, majd azonnal tálalhatod!

 

Tippek:

Egy citromhámozó segítségével rajzolj mintákat az uborkadarabok héjára! Dinnyevájó kanállal akár néhány dinnyegolyót is formázhatsz, hogy a felszolgálás pillanatában feldíszítsd a Turbogreen Shotjaidat.

 
Készítette:
Receptek: Annelyse Chardon; Fotó: Julie Méchali; Copyright: © Julie Mechali/Interfel/NAK

Kevert saláta grillezett sárgabarackkal, mozzarellával

Hozzávalók 2-4 főre Elkészítési idő: kb. 30 perc   Hozzávalók:  20 g fehér balzsamecet krém 25 g olívaolaj 1 g finom só 80 g mini mozzarella 30 g darabolt mandula 120 g sárgabarack 8 g olívaolaj frissen őrölt bors ízlés szerint 2 fej szívsaláta 2 g Maldon só   Elkészítés: A fehér balzsamecet krémből, az […]