Vissza

Zöldséges palacsintahegy

Előkészítési idő: 20 perc
Főzési idő: 4 perc palacsintánként
Mennyiség: 4 személyre

 

Hozzávalók: 

  • 1 közepes cukkini
  • 2 kis sárgarépa
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 85 g liszt
  • 2 mokkáskanál élesztő
  • 2 tojás
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 5 szál petrezselyem
  • 200 g tejföl
  • fél citrom leve
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • napraforgóolaj a sütéshez

 

Elkészítés:

  1. Mosd meg és reszeld le a cukkinit. Tedd szűrőtálba és sózd meg egy nagy csipet sóval. Hagyd 10 percig lecsöpögni. 
  2. Egy tálban keverd össze a tejfölt a fél citrom levével, a megtisztított, fokhagymanyomóval átpasszírozott fokhagymagerezdet, az apróra vágott petrezselyemlevelet (a szárát tartsd meg) olívaolajjal és sóval! Tedd félre az így elkészült öntetet!
  3. Hámozd meg, és reszeld le a répákat, vágd fel apróra a hagymát és a petrezselyemszárat, majd tedd őket egy nagyobb salátástálba! Add hozzá a kézzel kissé kinyomkodott cukkinit, a pirospaprikát, a tojásokat, a lisztet, egy mokkáskanál sót és élesztőt, majd kíméletesen keverd össze!
  4. A palacsintasütőt kevés olajjal kend meg, és forrósítsd fel! Majd egy kis merőkanálnyi (vagy 4 evőkanálnyi) tésztát merj bele, és terítsd szét a serpenyőben! Hagyd sülni 2 percig, majd fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd 2 percig! A kisült palacsintákat egy nagy tányéron tedd nagyjából egymásra, amíg el nem fogy az összes tészta!
  5. A tetejét uborka- vagy színes paprikaszeletekkel díszítheted. A palacsintahegyet a tejfölös mártogatós öntettel tálald!

 

Készítette:

Receptek: Annelyse Chardon; Fotó: Julie Méchali; Copyright: © Julie Mechali/Interfel/NAK 

Kevert saláta grillezett sárgabarackkal, mozzarellával

Hozzávalók 2-4 főre Elkészítési idő: kb. 30 perc   Hozzávalók:  20 g fehér balzsamecet krém 25 g olívaolaj 1 g finom só 80 g mini mozzarella 30 g darabolt mandula 120 g sárgabarack 8 g olívaolaj frissen őrölt bors ízlés szerint 2 fej szívsaláta 2 g Maldon só   Elkészítés: A fehér balzsamecet krémből, az […]