Vissza

Fűszeres szilvaszósz fagyihoz

Mennyiség: kb. 5 dl

 

Hozzávalók: 

  • 1 kg ringlószilva
  • 1 dl frissen facsart narancslé
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • 1 rúd fahéj

 

Elkészítés:

  1. A szilvákat kettévágjuk, kimagozzuk és egy akkora hőálló edénybe tesszük, amiben kényelmesen elférnek. Meglocsoljuk narancslével, mézzel és egy kevés balzsamecettel. Mellé dobunk egy rúd fahéjat és 200 °C fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a szilva teljesen szétesik (18-20 perc).
  2. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, a fahéjat kiszedjük belőle. Az elkészült szilvaszószt vanília fagylaltra kanalazva kínáljuk. Ha úgy jobban szeretjük, tálalás előtt akár le is turmixolhatjuk. Hűtőben, zárható üvegben 1 hétig eláll.

 

Source/Copy right:  Havas Dóra

Nyári frissítő saláta

Hozzávalók 2 személyre: 2 cikk görögdinnye 4 evőkanál fetasajt 1 db őszibarack (vagy más barackféle) 2 marék madársaláta 1 kisebb fej lilahagyma 1/2 csokor menta bors, olívaolaj ízlés szerint   Elkészítés: A dinnyét és a barackot kisebb darabokra vágjuk, majd egy tányérra tesszük, megszórjuk a fetával, a felszeletelt hagymával és a salátával. Rátépkedjük a mentát, […]

Zöldségnyárs grillezett sajttal

Hozzávalók 2-3 fő részére: 2 db sárgarépa 2 db kápia paprika 2 db erős hegyes paprika 2 db TV paprika 1 db cukkini 1 db padlizsán 1 db Halloumi sajt (grillsajt) finomsó frissen őrölt feketebors 8 ág kakukkfű 1 kis csokor menta 350 g görög joghurt 1 dl olívaolaj 3-4 db paradicsom 1-2 szál újhagyma […]