Vissza

Fűszeres szilvaszósz fagyihoz

Mennyiség: kb. 5 dl

 

Hozzávalók: 

  • 1 kg ringlószilva
  • 1 dl frissen facsart narancslé
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • 1 rúd fahéj

 

Elkészítés:

  1. A szilvákat kettévágjuk, kimagozzuk és egy akkora hőálló edénybe tesszük, amiben kényelmesen elférnek. Meglocsoljuk narancslével, mézzel és egy kevés balzsamecettel. Mellé dobunk egy rúd fahéjat és 200 °C fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a szilva teljesen szétesik (18-20 perc).
  2. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, a fahéjat kiszedjük belőle. Az elkészült szilvaszószt vanília fagylaltra kanalazva kínáljuk. Ha úgy jobban szeretjük, tálalás előtt akár le is turmixolhatjuk. Hűtőben, zárható üvegben 1 hétig eláll.

 

Source/Copy right:  Havas Dóra

Kevert saláta grillezett sárgabarackkal, mozzarellával

Hozzávalók 2-4 főre Elkészítési idő: kb. 30 perc   Hozzávalók:  20 g fehér balzsamecet krém 25 g olívaolaj 1 g finom só 80 g mini mozzarella 30 g darabolt mandula 120 g sárgabarack 8 g olívaolaj frissen őrölt bors ízlés szerint 2 fej szívsaláta 2 g Maldon só   Elkészítés: A fehér balzsamecet krémből, az […]