Vissza

Joghurt-meggy-granola jégkrém reggelire

Mennyiség: 1 adag

 

Hozzávalók: 

  • 5-6 szem meggy kimagozva
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 1,5 dl sűrű görög joghurt
  • 1,5 teáskanál méz
  • 1 evőkanál granola

 

Elkészítés:

  1. A meggyet összeforgatjuk a cukorral, és egy kis lábasban addig főzzük, amíg a cukor megolvad, a meggy pedig kicsit összeesik.
  2. A méz felét összekeverjük a granolával, a másik felét a joghurttal.
  3. Megtöltjük a jégkrémformákat: alulra egy kevés mézes joghurtot teszünk, aztán a granolát és a meggyet. Végül megint a mézes joghurt következik. Beleszúrunk egy pálcikát és legalább 2 órát fagyasztjuk.

 

Source/Copy right: Havas Dóra

Császármorzsa karamellizált sárgabarackkal és lekvárral

Hozzávalók 2-4 főre Elkészítési idő: kb. 30 perc   Hozzávalók a tésztához: 180 g tej 3 db tojás 20+40 g kristálycukor 1 csomag vaníliás cukor 1 csipet só 20 g búzadara 90 g finomliszt   A sütéshez: 18 g napraforgóolaj 36 g vaj   A tálaláshoz: 4-6 db sárgabarack 15 g porcukor 120 g sárgabaracklekvár […]