Vissza

Karfioltorta

Mennyiség: 1 torta

 

Hozzávalók: 

  • 1 fej nagyobb karfiol (kb. 500-600 g)
  • 4 tojás
  • 15 dkg erdei sonka (elhagyható)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg zabpehely
  • olaj és liszt a formához
  • só, bors, zöldfűszerek ízlés szerint

 

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 200 °C fokra. A rózsáira szedett karfiolt sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és összeturmixoljuk.
  2. Az apróra vágott sonkát elkeverjük a karfiolpürével és a zabpehellyel. Majd hagymát aprítunk és azt is hozzákeverjük a masszához, végül hozzáadjuk az enyhén felvert tojásokat, és fűszerezzük.
  3. Egy tortaformát kiolajozunk, kevés liszttel meghintjük, beleöntjük a masszát és 45 perc alatt készre sütjük.

 

Source/Copy right: Fülöp Lili

Császármorzsa karamellizált sárgabarackkal és lekvárral

Hozzávalók 2-4 főre Elkészítési idő: kb. 30 perc   Hozzávalók a tésztához: 180 g tej 3 db tojás 20+40 g kristálycukor 1 csomag vaníliás cukor 1 csipet só 20 g búzadara 90 g finomliszt   A sütéshez: 18 g napraforgóolaj 36 g vaj   A tálaláshoz: 4-6 db sárgabarack 15 g porcukor 120 g sárgabaracklekvár […]