Vissza

Karfioltorta

Mennyiség: 1 torta

 

Hozzávalók: 

  • 1 fej nagyobb karfiol (kb. 500-600 g)
  • 4 tojás
  • 15 dkg erdei sonka (elhagyható)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg zabpehely
  • olaj és liszt a formához
  • só, bors, zöldfűszerek ízlés szerint

 

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 200 °C fokra. A rózsáira szedett karfiolt sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és összeturmixoljuk.
  2. Az apróra vágott sonkát elkeverjük a karfiolpürével és a zabpehellyel. Majd hagymát aprítunk és azt is hozzákeverjük a masszához, végül hozzáadjuk az enyhén felvert tojásokat, és fűszerezzük.
  3. Egy tortaformát kiolajozunk, kevés liszttel meghintjük, beleöntjük a masszát és 45 perc alatt készre sütjük.

 

Source/Copy right: Fülöp Lili

Nyári frissítő saláta

Hozzávalók 2 személyre: 2 cikk görögdinnye 4 evőkanál fetasajt 1 db őszibarack (vagy más barackféle) 2 marék madársaláta 1 kisebb fej lilahagyma 1/2 csokor menta bors, olívaolaj ízlés szerint   Elkészítés: A dinnyét és a barackot kisebb darabokra vágjuk, majd egy tányérra tesszük, megszórjuk a fetával, a felszeletelt hagymával és a salátával. Rátépkedjük a mentát, […]

Zöldségnyárs grillezett sajttal

Hozzávalók 2-3 fő részére: 2 db sárgarépa 2 db kápia paprika 2 db erős hegyes paprika 2 db TV paprika 1 db cukkini 1 db padlizsán 1 db Halloumi sajt (grillsajt) finomsó frissen őrölt feketebors 8 ág kakukkfű 1 kis csokor menta 350 g görög joghurt 1 dl olívaolaj 3-4 db paradicsom 1-2 szál újhagyma […]