Vissza

Karfioltorta

Mennyiség: 1 torta

 

Hozzávalók: 

  • 1 fej nagyobb karfiol (kb. 500-600 g)
  • 4 tojás
  • 15 dkg erdei sonka (elhagyható)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg zabpehely
  • olaj és liszt a formához
  • só, bors, zöldfűszerek ízlés szerint

 

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 200 °C fokra. A rózsáira szedett karfiolt sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és összeturmixoljuk.
  2. Az apróra vágott sonkát elkeverjük a karfiolpürével és a zabpehellyel. Majd hagymát aprítunk és azt is hozzákeverjük a masszához, végül hozzáadjuk az enyhén felvert tojásokat, és fűszerezzük.
  3. Egy tortaformát kiolajozunk, kevés liszttel meghintjük, beleöntjük a masszát és 45 perc alatt készre sütjük.

 

Source/Copy right: Fülöp Lili

Kevert saláta grillezett sárgabarackkal, mozzarellával

Hozzávalók 2-4 főre Elkészítési idő: kb. 30 perc   Hozzávalók:  20 g fehér balzsamecet krém 25 g olívaolaj 1 g finom só 80 g mini mozzarella 30 g darabolt mandula 120 g sárgabarack 8 g olívaolaj frissen őrölt bors ízlés szerint 2 fej szívsaláta 2 g Maldon só   Elkészítés: A fehér balzsamecet krémből, az […]