Vissza

Nyári taco grillezett barack salsával

Előkészítési idő: kb. 20-30 perc
Főzési idő: kb. 1 óra
Mennyiség: 
4 személyre

 

Hozzávalók: 

A tacohoz:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • ½ teáskanál só
  • ¼ teáskanál őrölt bors
  • ½ teáskanál római kömény
  • ½ teáskanál őrölt paprika
  • 1 kápia paprika
  • 2 csöves kukorica
  • 6-8 puha tortilla
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 citrom vagy lime
  • Petrezselyem vagy koriander a tálaláshoz

 

A salsához:

  • 2 érett barack
  • 1 nagyobb paradicsom
  • ½ zöld csili (jalapeno) vékonyan felszeletelve
  • 1 lime leve
  • só és frissen őrölt bors

 

Elkészítés:

  1. A fűszereket összekeverjük, és bedörzsöljük vele a csirkemelleket. Mindent grillen vagy grillserpenyőben készítünk el: porhanyósra sütjük a húst, ha kész, félretesszük. A kápia paprikát minden oldalán feketedésig sütjük, majd egy tálba tesszük, lefóliázzuk, és 15 percre félretesszük. Ezután lehúzzuk a héját, kimagozzuk, a csumáját kiszedjük, a paprikát pedig feldaraboljuk. A kukoricát megtisztítjuk, és minden oldalán 5-5 percig sütjük, majd levesszük a grillről, és a szemeket egy éles késsel levágjuk.
  2. A barackokat és a paradicsomot kettévágjuk. A barackokat kimagozzuk, majd vágott oldalukkal lefelé a grillre tesszük. Mindkét oldalukon 7-8 percig sütjük, majd feldaraboljuk, és összekeverjük a salsa többi hozzávalójával.
  3. Végezetül összeállítjuk a tacot: egy átmelegített tortillára teszünk a kápia paprikából és a sült kukoricából. A csirkemellet felszeleteljük, és elosztjuk a tortillákon, majd megszórjuk őket reszelt sajttal. Grillezett barack salsával és limelével meglocsolva tálaljuk.

 

Készítette: Havas Dóra/ Lilafüge

 

 

Kevert saláta grillezett sárgabarackkal, mozzarellával

Hozzávalók 2-4 főre Elkészítési idő: kb. 30 perc   Hozzávalók:  20 g fehér balzsamecet krém 25 g olívaolaj 1 g finom só 80 g mini mozzarella 30 g darabolt mandula 120 g sárgabarack 8 g olívaolaj frissen őrölt bors ízlés szerint 2 fej szívsaláta 2 g Maldon só   Elkészítés: A fehér balzsamecet krémből, az […]