Vissza

Rakott kelkáposzta bulgurral

Mennyiség: 6 adag (1 tepsi)

 

Hozzávalók: 

  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 80 dkg sovány darálthús
  • 30 dkg bulgur (szárazon)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • só, bors, majoránna, pirospaprika ízlés szerint
  • 20 dkg tejföl (12%)
  • 15 dkg natúr joghurt

 

Elkészítés:

  1. A nyers kelkáposztát leveleire szedjük és sós vízben 10-15 percig főzzük. Felaprítjuk a vöröshagymát, majd kevés olajon megdinszteljük. A vöröshagymához hozzáadjuk a darálthúst, a fűszerekkel ízesítjük, és készre pároljuk. Eközben a bulgurt kétszeres mennyiségű sós vízben feltesszük főni (ez körülbelül 6 dl), ha már majdnem teljesen puha, ugyanúgy, mintha rizst készítenénk, lefedjük és hagyjuk fedő alatt párolódni még egy kicsit.
  2. Ha elkészültek az alapanyagok, akkor kiolajozunk egy tepsit és a lecsepegtetett kelkáposztából rakjuk bele az első réteget. Ha nagyon vastag a kelkáposzta torzsája, kivághatjuk belőle. A következő réteg a bulgur lesz. A megfőtt bulgur felét a káposztára terítjük.
  3. Végül a darálthús következik, szintén felezzük meg az elkészült adagot. A húsréteget megkenjük a tejföl-joghurt keverékével, – így sokat tudunk észrevétlenül „spórolni” a zsírtartalmon – majd kezdjük elölről a rétegeket, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A sort a káposztalevéllel zárjuk, és a tetejét még egyszer kenjük meg a joghurtos-tejföllel.
  4. Ezután sütőbe rakjuk és körülbelül 30 percig sütjük, vagy amíg el nem kezd pirulni a teteje.

 

Source/Copy right: Fülöp Lili

Nyári frissítő saláta

Hozzávalók 2 személyre: 2 cikk görögdinnye 4 evőkanál fetasajt 1 db őszibarack (vagy más barackféle) 2 marék madársaláta 1 kisebb fej lilahagyma 1/2 csokor menta bors, olívaolaj ízlés szerint   Elkészítés: A dinnyét és a barackot kisebb darabokra vágjuk, majd egy tányérra tesszük, megszórjuk a fetával, a felszeletelt hagymával és a salátával. Rátépkedjük a mentát, […]

Zöldségnyárs grillezett sajttal

Hozzávalók 2-3 fő részére: 2 db sárgarépa 2 db kápia paprika 2 db erős hegyes paprika 2 db TV paprika 1 db cukkini 1 db padlizsán 1 db Halloumi sajt (grillsajt) finomsó frissen őrölt feketebors 8 ág kakukkfű 1 kis csokor menta 350 g görög joghurt 1 dl olívaolaj 3-4 db paradicsom 1-2 szál újhagyma […]