Vissza

Sárgadinnyés smoothie tál

Előkészítési idő: 10 – 20 perc
Főzési idő: nem igényel főzést
Mennyiség: 2 személyre

 

Hozzávalók: 

  • 1 sárgadinnye
  • 125 g piros bogyós gyümölcsök (málna, ribiszke, áfonya….)
  • 200 g fromage blanc (ez átmenet a tejszín és a tejföl között, a natúr joghurthoz és a mascarponéhoz hasonlít állagra, de nem annyira édes, inkább semleges ízű. Itt helyettesítésben gondolkodhatunk! Nem vagyok abban biztos, hogy a dinnye, a tejszínes sajtkrémekkel vagy joghurttal a magyar ízlésnek bejön, ezért a recept átalakítható!)
  • 1 evőkanál zabpehely
  • 1 maroknyi megtört pisztácia
  • 1 kávéskanál lenmag

 

Elkészítés:

  1. Vágjuk ketté keresztben a sárgadinnyét, majd egy kanál segítségével távolítsuk el a magokat. Gömb vájókanál segítségével a dinnye belsejéből vájjunk ki néhány dinnyegolyót a díszítéshez. a megmaradó dinnyehúst kanállal szedjük ki annyira, hogy a dinnyének kb. ujjnyi vastag széle maradjon. Vigyázzuk, hogy ne lyukasszuk ki a héját!
  2. Turmixoljuk össze a sárgadinnye húsát a fromage blanc-nal és a zabpehellyel.
  3. Osszuk el az így elkészült smoothiet a kivájt két fél dinnyében. Díszítsük piros bogyós gyümölcsökkel, pisztáciával, zabpehellyel és lenmaggal.
  4. Azonnal tálalható!

 

Recept: Annelyse Chardon – Interfel

Fotó: © Julie Méchali/Interfel

 

Nyári frissítő saláta

Hozzávalók 2 személyre: 2 cikk görögdinnye 4 evőkanál fetasajt 1 db őszibarack (vagy más barackféle) 2 marék madársaláta 1 kisebb fej lilahagyma 1/2 csokor menta bors, olívaolaj ízlés szerint   Elkészítés: A dinnyét és a barackot kisebb darabokra vágjuk, majd egy tányérra tesszük, megszórjuk a fetával, a felszeletelt hagymával és a salátával. Rátépkedjük a mentát, […]

Zöldségnyárs grillezett sajttal

Hozzávalók 2-3 fő részére: 2 db sárgarépa 2 db kápia paprika 2 db erős hegyes paprika 2 db TV paprika 1 db cukkini 1 db padlizsán 1 db Halloumi sajt (grillsajt) finomsó frissen őrölt feketebors 8 ág kakukkfű 1 kis csokor menta 350 g görög joghurt 1 dl olívaolaj 3-4 db paradicsom 1-2 szál újhagyma […]