Vissza

Sárgadinnyés smoothie tál

Elkészítési idő: 10 – 20 perc
Főzési idő: nem igényel főzést
Mennyiség: 2 személyre

 

Hozzávalók: 

  • 1 sárgadinnye
  • 125 g piros bogyós gyümölcsök (málna, ribiszke, áfonya….)
  • 200 g fromage blanc (ez átmenet a tejszín és a tejföl között, a natúr joghurthoz és a mascarponéhoz hasonlít állagra, de nem annyira édes, inkább semleges ízű. Itt helyettesítésben gondolkodhatunk! Nem vagyok abban biztos, hogy a dinnye, a tejszínes sajtkrémekkel vagy joghurttal a magyar ízlésnek bejön, ezért a recept átalakítható!)
  • 1 evőkanál zabpehely
  • 1 maroknyi megtört pisztácia
  • 1 kávéskanál lenmag

 

Elkészítés:

  1. Vágjuk ketté keresztben a sárgadinnyét, majd egy kanál segítségével távolítsuk el a magokat. Gömb vájókanál segítségével a dinnye belsejéből vájjunk ki néhány dinnyegolyót a díszítéshez. a megmaradó dinnyehúst kanállal szedjük ki annyira, hogy a dinnyének kb. ujjnyi vastag széle maradjon. Vigyázzuk, hogy ne lyukasszuk ki a héját!
  2. Turmixoljuk össze a sárgadinnye húsát a fromage blanc-nal és a zabpehellyel.
  3. Osszuk el az így elkészült smoothiet a kivájt két fél dinnyében. Díszítsük piros bogyós gyümölcsökkel, pisztáciával, zabpehellyel és lenmaggal.
  4. Azonnal tálalható!

 

Recept: Annelyse Chardon – Interfel

Fotó: © Julie Méchali/Interfel

 

Őszibarack pohárkrém

Előkészítési idő: kb. 20-30 perc Főzési idő: 20 perc Mennyiség: 1 személyre   Hozzávalók:  4 db puha őszibarack + 1 db a díszítéshez 100 g sovány túró 150 g natúr joghurt 1 evőkanál méz 6-8 szem korpás keksz mandulaforgács a tetejére   Elkészítés: A négy darab őszibarackot kimagozzuk, és szeletekre vágjuk. Egy kevés vízzel együtt […]

Savanyított sárgarépa

Hozzávalók:  sárgarépa fűszerek só víz   Elkészítés: Először a felöntőlevet készítjük el. Felforraljuk a vizet, majd, amikor szobahőmérsékletűre hűl vissza, hozzáadunk literenként 1 csapott evőkanál (kb. 20 g) sót. A sárgarépákat megmossuk, meghámozzuk és vékonyabb, hosszúkás szeletekre vágjuk. Vigyázat ne daraboljuk nagyon apróra, mert akkor a tejsavbaktériumok miatt savanyúságunk könnyen túlérhet, idő előtt megpuhulhat. A […]