Előkészítési idő: 10 – 20 perc
Főzési idő: nem igényel főzést
Mennyiség: 2 személyre
Hozzávalók:
- 1 sárgadinnye
- 125 g piros bogyós gyümölcsök (málna, ribiszke, áfonya….)
- 200 g fromage blanc (ez átmenet a tejszín és a tejföl között, a natúr joghurthoz és a mascarponéhoz hasonlít állagra, de nem annyira édes, inkább semleges ízű. Itt helyettesítésben gondolkodhatunk! Nem vagyok abban biztos, hogy a dinnye, a tejszínes sajtkrémekkel vagy joghurttal a magyar ízlésnek bejön, ezért a recept átalakítható!)
- 1 evőkanál zabpehely
- 1 maroknyi megtört pisztácia
- 1 kávéskanál lenmag
Elkészítés:
- Vágjuk ketté keresztben a sárgadinnyét, majd egy kanál segítségével távolítsuk el a magokat. Gömb vájókanál segítségével a dinnye belsejéből vájjunk ki néhány dinnyegolyót a díszítéshez. a megmaradó dinnyehúst kanállal szedjük ki annyira, hogy a dinnyének kb. ujjnyi vastag széle maradjon. Vigyázzuk, hogy ne lyukasszuk ki a héját!
- Turmixoljuk össze a sárgadinnye húsát a fromage blanc-nal és a zabpehellyel.
- Osszuk el az így elkészült smoothiet a kivájt két fél dinnyében. Díszítsük piros bogyós gyümölcsökkel, pisztáciával, zabpehellyel és lenmaggal.
- Azonnal tálalható!
Recept: Annelyse Chardon – Interfel
Fotó: © Julie Méchali/Interfel