Vissza

Kápia paprikás kuszkusz saláta koktélparadicsomba töltve

Előkészítési idő: kb. 10 perc
Főzési idő: kb. 20 perc
Mennyiség: 2 személyre

 

Hozzávalók: 

  • 50 g kuszkusz
  • 4 g finom só
  • 100 g forró víz
  • 2 szál újhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor friss menta aprítva
  • 15-20 g paradicsompüré
  • 10 g olívaolaj
  • 1 db citrom
  • néhány szem nagyobb méretű koktélparadicsom
  • 30 g fehér balzsamecet
  • kevés finom só és porcukor a paradicsom érettségétől függően 
  • frissen őrölt bors ízlés szerint

 

Elkészítés:

  1. A kuszkuszt egy tálba tesszük, sózzuk, majd leöntjük a felforralt vízzel. Elkeverjük, és rögtön lefedjük. 10 percig állni hagyjuk, majd egy villával fellazítjuk, elkeverjük, és további 10 percre hagyjuk pihenni, amíg teljesen megpuhul. Az újhagymát vékony karikákra vágjuk. Természetesen a zöldjét is! Finomra vágjuk a petrezselymet és a mentát is. Fél citrom levét a kuszkuszra csavarjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, az olívaolajat, és alaposan összekeverjük. Beleszórjuk az újhagymát és a zöldfűszereket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és utoljára alaposan átkeverjük. Tálalásig hűtőben tartjuk.
  2. A megmosott paradicsomok tetejét levágjuk, de nem dobjuk ki! Egy karalábévájóval kivájjuk a belsejét, és az alsó részét egyenesre vágjuk, hogy ne guruljon el. Megízesítjük a balzsamecettel, enyhén sózhatjuk, cukrozhatjuk is. Az így előkészített paradicsomokba töltjük a kuszkuszsalátánkat, és visszahelyezzük rájuk a tetejüket.

 

Recept: Bernáth József

Zöldborsóleves zöldborsó puffanccsal

Hozzávalók 4 főre Elkészítési idő: 40 perc Főzési idő:  25 – 30 perc   Hozzávalók:  450 g zöldborsó a leveshez 120 g fagyott zöldborsó a puffancsokhoz 4 szelet bacon 1 kisebb fej vöröshagyma 1 db tojás 15 g liszt 1 mokkáskanál és 1 evőkanál só 1 evőkanál kristálycukor néhány ág menta 0,5 dl olívaolaj 200 […]