Vissza

Zöldborsó-, vagy zöldbabbal kevert zöldborsó főzelék

Hozzávalók 4 főre
Elkészítési idő: kb. 20 perc

 

Hozzávalók:

  • 300 g zöldborsó, vagy 100 g zöldbab és 200 g zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl 12%-os tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • bors
  • menta- vagy bazsalikomlevél

 

Elkészítés

Hevítsük fel az olajat, és pároljuk rajta üvegesre az apróra vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá a fűszereket, és halmozzuk rá a zöldségeket, majd alaposan keverjük át. Öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje.

Ha megfőttek a zöldségek, a zöldborsó, a zöldbab felét kivesszük, egy megfelelő tálba tesszük, és pürés állagúra turmixoljuk. Az így kapott pürét visszaöntjük a zöldségekhez, és jól elkeverjük. Ezzel a lépéssel részben ki tudjuk váltani a lisztes sűrítőanyagot, nem beszélve arról, hogy gyönyörű színt adunk a főzelékünknek. A lisztet és a tejfölt összekeverjük, majd behabarjuk vele a zöldségeket. Végezetül hozzáadjuk a mentát vagy a bazsalikomot, és még néhány percet a tűzön hagyjuk, amíg teljesen be nem sűrűsödik.

Természetesen a menta és a bazsalikom helyett ízlés szerint használhatunk hagyományos ízesítést is: pirospaprikát, fokhagymát vagy babérlevelet.

 

Recept: Fülöp Lili

Szuperzöld borsófőzelék

Hozzávalók 4 főre Elkészítési idő: 35 perc Főzési idő:  25  perc   Hozzávalók:  300 g zöldborsó 1 fej vöröshagyma 1 dl 12%-os tejföl 1 evőkanál liszt 1 evőkanál olaj szükséges só bors menta- vagy bazsalikom levél   Elkészítés: Felhevítjük az olajat, és üvegesre pároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a fűszereket, és ráhalmozzuk a […]

Zöldborsóleves zöldborsó puffanccsal

Hozzávalók 4 főre Elkészítési idő: 40 perc Főzési idő:  25 – 30 perc   Hozzávalók:  450 g zöldborsó a leveshez 120 g fagyott zöldborsó a puffancsokhoz 4 szelet bacon 1 kisebb fej vöröshagyma 1 db tojás 15 g liszt 1 mokkáskanál és 1 evőkanál só 1 evőkanál kristálycukor néhány ág menta 0,5 dl olívaolaj 200 […]