Vissza

Szuperzöld borsófőzelék

Hozzávalók 4 főre
Elkészítési idő: 35 perc
Főzési idő:  25  perc

 

Hozzávalók: 

  • 300 g zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl 12%-os tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj szükséges
  • bors
  • menta- vagy bazsalikom levél

 

Elkészítés:

Felhevítjük az olajat, és üvegesre pároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a fűszereket, és ráhalmozzuk a zöldségeket, majd alaposan átkeverjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.

Ha megfőttek a zöldségek, jöhet a trükk! A zöldborsó, a zöldbab felét kivesszük, egy megfelelő tálba tesszük, és pürés állagúra turmixoljuk! Az így kapott pürét visszaöntjük a zöldségekhez, és jól elkeverjük. Ezzel a lépéssel tudunk a lisztes sűrítőanyaggal „spórolni”, nem beszélve arról, hogy gyönyörű színt adunk a főzelékünknek. A lisztet és a tejfölt összekeverjük, majd behabarjuk vele a zöldségeket.

Végezetül hozzáadjuk a mentát vagy a bazsalikomot, és még néhány percet a tűzön hagyjuk, amíg teljesen be nem sűrűsödik.

Természetesen, a menta és a bazsalikom helyett, ízlés szerint, használhatunk hagyományos ízesítést is: pirospaprikát, fokhagymát vagy babérlevelet.

A tálalásnál legyünk kreatívak, a szuperzöld főzeléken például remekül mutat feltétként egy formázott tükörtojás!

 

Recept: Fülöp Lili

Zöldborsóleves zöldborsó puffanccsal

Hozzávalók 4 főre Elkészítési idő: 40 perc Főzési idő:  25 – 30 perc   Hozzávalók:  450 g zöldborsó a leveshez 120 g fagyott zöldborsó a puffancsokhoz 4 szelet bacon 1 kisebb fej vöröshagyma 1 db tojás 15 g liszt 1 mokkáskanál és 1 evőkanál só 1 evőkanál kristálycukor néhány ág menta 0,5 dl olívaolaj 200 […]