Hozzávalók 4 főre
Elkészítési idő: 35 perc
Főzési idő: 25 perc
Hozzávalók:
- 300 g zöldborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl 12%-os tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál olaj szükséges
- só
- bors
- menta- vagy bazsalikom levél
Elkészítés:
Felhevítjük az olajat, és üvegesre pároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a fűszereket, és ráhalmozzuk a zöldségeket, majd alaposan átkeverjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
Ha megfőttek a zöldségek, jöhet a trükk! A zöldborsó, a zöldbab felét kivesszük, egy megfelelő tálba tesszük, és pürés állagúra turmixoljuk! Az így kapott pürét visszaöntjük a zöldségekhez, és jól elkeverjük. Ezzel a lépéssel tudunk a lisztes sűrítőanyaggal „spórolni”, nem beszélve arról, hogy gyönyörű színt adunk a főzelékünknek. A lisztet és a tejfölt összekeverjük, majd behabarjuk vele a zöldségeket.
Végezetül hozzáadjuk a mentát vagy a bazsalikomot, és még néhány percet a tűzön hagyjuk, amíg teljesen be nem sűrűsödik.
Természetesen, a menta és a bazsalikom helyett, ízlés szerint, használhatunk hagyományos ízesítést is: pirospaprikát, fokhagymát vagy babérlevelet.
A tálalásnál legyünk kreatívak, a szuperzöld főzeléken például remekül mutat feltétként egy formázott tükörtojás!
Recept: Fülöp Lili