A megmosott sárgabarackokat kimagozzuk, cikkekre vágjuk, és majd csak a tálalás előtt dolgozunk vele újra.
A tésztához feltesszük a tejet melegedni. Két tojást különválasztunk. A fehérjéket félretesszük, a sárgájákhoz hozzáütjük a harmadik egész tojást. 20 g kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a búzadarát és a lisztet is. Ha felforrt a tej, fokozatosan hozzákeverjük a tojásos-lisztes masszához. Ha hozzáadtuk az összes tejet és csomómentes a tésztánk, jól dolgoztunk. A félretett két tojásfehérjét a 40 g cukorral habbá verjük, és óvatosan fellazítjuk vele a palacsintatésztát. Sütés előtt legalább 10-12 percig hagyjuk állni.
A serpenyőt közepes fokozaton előmelegítjük. Csak akkor öntünk bele egy teáskanálnyi zsiradékot, ha már kellően felmelegedett. Ezt követően a serpenyőbe ujjnyi vastag tésztát öntünk. Körülbelül 1 percig nem is bolygatjuk. Ha sült illata van a tésztának, egy széles lapátkanállal alányúlunk, majd óvatos, de határozott mozdulattal megfordítjuk. Ha fordítás közben eltörne a palacsinta, ne szomorodjunk el, úgy is fel fogjuk majd csíkozni. A másik oldalán körülbelül fél percig sütjük, s a lapátkanállal még a serpenyőben csíkokra szabdaljuk a palacsintát. A vajon megpirult csíkokat egy meleg tányérra vagy egy kis fémedénybe öntjük, hogy langyos maradjon, amíg a többi tésztát is kisütjük. Minden új palacsinta előtt tisztára töröljük a serpenyőt, és csak előmelegítés után vajas-olajozzuk újra. Egy 25−28 cm átmérőjű palacsintasütőben 3 db palacsintát tudunk ebből a mennyiségből kisütni.
Ha elkészültek a palacsinták, tisztára töröljük a serpenyőt, beleöntjük a sárgabarackcikkeket, s megszórjuk egy kevés porcukorral. Közepes lángon 1-2 percig melegítjük. Amíg megpirul a barack, addig a még meleg morzsára rákanalazzuk a lekvárt, és megszórjuk a maradék porcukorral. A tálalást a karamellizálódott barackcikkekkel és bazsalikomlevelekkel fejezzük be.
Hozzávalók 2 személyre: 2 cikk görögdinnye 4 evőkanál fetasajt 1 db őszibarack (vagy más barackféle) 2 marék madársaláta 1 kisebb fej lilahagyma 1/2 csokor menta bors, olívaolaj ízlés szerint Elkészítés: A dinnyét és a barackot kisebb darabokra vágjuk, majd egy tányérra tesszük, megszórjuk a fetával, a felszeletelt hagymával és a salátával. Rátépkedjük a mentát, […]
Hozzávalók 2-3 fő részére: 2 db sárgarépa 2 db kápia paprika 2 db erős hegyes paprika 2 db TV paprika 1 db cukkini 1 db padlizsán 1 db Halloumi sajt (grillsajt) finomsó frissen őrölt feketebors 8 ág kakukkfű 1 kis csokor menta 350 g görög joghurt 1 dl olívaolaj 3-4 db paradicsom 1-2 szál újhagyma […]
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körültekintően kezeli az adatokat. Az oldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Bármikor beállíthatja, megváltoztathatja vagy letilthatja a cookie-k használatatát internetes böngészőjének cookie-k használatára vonatkozó menüjében.
Egy cookie (süti) olyan apró adat file, amely egyes weblapok látogatása alkalmával az Ön számítógépén a web böngészőn belül tárolásra kerül. Egy cookie nem elkülönülten tartalmaz, illetve gyűjt információkat, hanem amikor egy szerver a web böngészőn keresztül leolvassa; felhasználóbarátabb szolgáltatás elősegítése – pl. hibák felderítése érdekében – adhat információkat. A cookie-kat a szükségesnél tovább nem őrizzük meg.
Ezek a cookie-k nélkülözhetetlenek a honlap működéséhez, ezért nem lehet kikapcsolni őket. Jellemzően csak valamely szolgáltatás-igénylésnek minősülő felhasználói akcióra válaszul kerülnek beállításra (adatvédelmi igények beállítása, bejelentkezés, nyomtatványok kitöltése, stb.). Böngészője megfelelő beállításával letilthatja ezeket a cookie-kat, vagy figyelmeztetést kérhet használatuk esetén, ugyanakkor ez esetben az oldal bizonyos részei nem fognak működni.
E cookie-kra azért van szükség, hogy lehetővé lehessen tenni a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Frutti-veggi.hu weblapján (lapjain) való szörfölést, valamint a weblap funkcióinak igénybevételét – pl. a weblap védett területeihez való hozzáférést. E cookie-k nélkül e funkciók – többek között a vásárlási kosarak és az elektronikus fizetés – nem lehetségesek.
Azok a cikkek, képek és videók, amelyeket Ön a weblapunkon néz meg, néhány nyomógomb segítségével megoszthatóak és lájkolhatóak a közösségi oldalak révén. A közösségi oldalak működtetőitől származó cookie-k arra szolgálnak, hogy e nyomógombok funkcionálni tudjanak, és így felismerjék Önt, amikor meg kíván osztani egy cikket vagy videót.
A teljesítménysütiket a weboldal kulcsfontosságú teljesítménymutatóinak megértésére és elemzésére használják, ami segít a látogatók számára jobb felhasználói élményt nyújtani.
E cookie-k a weblapjaink látogatóinak szörfölési viselkedéséről gyűjtenek információkat, pl. arról, hogy mely oldalakat látogatják gyakran, és kapnak-e a látogatók hibaüzenetet. Ennek segítségével a weblap szerkezetét, navigálását és tartalmát a lehető legfelhasználóbarátabbá tudjuk tenni. A statisztikai adatokat és egyéb jelentéseket nem kapcsoljuk egyénekhez.
Az a célunk, hogy a weblapunkra látogatók részére a lehető legnagyobb mértékben a számukra releváns információkat nyújtsunk. Ezért arra törekszünk, hogy a weblapunkat a lehető legnagyobb mértékben minden egyes látogató igényeihez igazítsuk. Ezt nem csak a weblapunk tartalma, hanem a bemutatott hirdetések révén is tesszük.
Ahhoz, hogy az igényekhez való igazítás lehetővé válhasson, megpróbálunk képet alkotni az Ön valószínű érdeklődési köreiről azon weblapok alapján, amelyeket Ön meglátogat, annak érdekében, hogy szegmentált profilt lehessen kialakítani. Ezen érdeklődési körök alapján aztán a weblapunk tartalmát és hirdetéseit különböző ügyfélcsoportok igényeihez igazítjuk.