Vissza

Zöldborsó-, vagy zöldbabbal kevert zöldborsó főzelék

Hozzávalók 4 főre
Elkészítési idő: kb. 20 perc

 

Hozzávalók:

  • 300 g zöldborsó, vagy 100 g zöldbab és 200 g zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl 12%-os tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • bors
  • menta- vagy bazsalikomlevél

 

Elkészítés

Hevítsük fel az olajat, és pároljuk rajta üvegesre az apróra vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá a fűszereket, és halmozzuk rá a zöldségeket, majd alaposan keverjük át. Öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje.

Ha megfőttek a zöldségek, a zöldborsó, a zöldbab felét kivesszük, egy megfelelő tálba tesszük, és pürés állagúra turmixoljuk. Az így kapott pürét visszaöntjük a zöldségekhez, és jól elkeverjük. Ezzel a lépéssel részben ki tudjuk váltani a lisztes sűrítőanyagot, nem beszélve arról, hogy gyönyörű színt adunk a főzelékünknek. A lisztet és a tejfölt összekeverjük, majd behabarjuk vele a zöldségeket. Végezetül hozzáadjuk a mentát vagy a bazsalikomot, és még néhány percet a tűzön hagyjuk, amíg teljesen be nem sűrűsödik.

Természetesen a menta és a bazsalikom helyett ízlés szerint használhatunk hagyományos ízesítést is: pirospaprikát, fokhagymát vagy babérlevelet.

 

Recept: Fülöp Lili

Kápiapaprika krém recept

Hozzávalók 2 személyre: 1 kg kápiapaprika 1 csokor petrezselyem 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál olíva olaj só ízlés szerint   Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius-fokra, a megmosott paprikákat és a megpucolt fokhagymákat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Kezdjük el sütni, majd, amikor már színt kaptak a paprikák, fordítsunk rajtuk egyet. Akkor lesznek készen, […]

Szamócafagylalt

Hozzávalók: 125 g szamóca 40 g cukor 10 cl tejszín 250 g görög joghurt Mosd meg az földieper szemeket és szedd le a száraikat. Néhányat szeletelj fel, a többit turmixold össze. Egy tálban verd fel a tejszínt elektromos habverővel, majd add hozzá a cukrot, ezután még 1-2 percig keverd a habverővel alacsonyabb fokozaton, hogy feloldódjon […]