Hozzávalók 4 főre
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 300 g zöldborsó, vagy 100 g zöldbab és 200 g zöldborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl 12%-os tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál olaj
- só
- bors
- menta- vagy bazsalikomlevél
Elkészítés
Hevítsük fel az olajat, és pároljuk rajta üvegesre az apróra vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá a fűszereket, és halmozzuk rá a zöldségeket, majd alaposan keverjük át. Öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
Ha megfőttek a zöldségek, a zöldborsó, a zöldbab felét kivesszük, egy megfelelő tálba tesszük, és pürés állagúra turmixoljuk. Az így kapott pürét visszaöntjük a zöldségekhez, és jól elkeverjük. Ezzel a lépéssel részben ki tudjuk váltani a lisztes sűrítőanyagot, nem beszélve arról, hogy gyönyörű színt adunk a főzelékünknek. A lisztet és a tejfölt összekeverjük, majd behabarjuk vele a zöldségeket. Végezetül hozzáadjuk a mentát vagy a bazsalikomot, és még néhány percet a tűzön hagyjuk, amíg teljesen be nem sűrűsödik.
Természetesen a menta és a bazsalikom helyett ízlés szerint használhatunk hagyományos ízesítést is: pirospaprikát, fokhagymát vagy babérlevelet.
Recept: Fülöp Lili