cékla

Céklás Waldorf saláta

Hozzávalók: 2 db normál cékla 20 g durva szemű só 2 db körte 20 g almaecet krém 25 g olívaolaj 60 g krémes gorgonzola sajt 1/2 fej jégsaláta 30 g dióbél 40 g majonéz   A normál céklákat a durva szemű sóval együtt alufóliába csomagoljuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt addig sütjük, […]

Sárkánytojás

Előkészítési idő: 20 perc Főzési idő: 10 perc Mennyiség: 4 adag   Hozzávalók:  4 tojás  2 kis cékla  1 vastag póréhagyma  125 ml almaborecet  1 teáskanál cukor  2 teáskanál olívaolaj só, bors    Elkészítés: Vágd le a póréhagyma gyökerét, és fejtsd le a külső zöld leveleket, majd hosszában vágd őket ketté, és mosd meg (elég, ha csak kicsit kézzel megdörzsölöd a leveleket […]