Receptek

Zöldségből és gyümölcsből is lehet egyszerűen és gyorsan egészséges fogásokat készíteni!

Az Európai Friss Csapat receptjei mind ilyenek, sőt igazi családi receptek, hiszen a család minden tagja főzhet belőlük, a sikerélmény garantált!

A szülőknek azért, mert a receptek közül bármelyik fogást készítik is el, abban biztosak lehetnek, hogy egészséges és tápláló ételt tálaltak a gyerekeiknek. A gyerekeknek azért, mert ezekkel a receptekkel jobban megismerhetik a friss szezonális zöldségeket, gyümölcsöket, és beletanulhatnak a főzési folyamatokba is. A 14-18 éves korosztálynak pedig azért, mert betekinthetnek a tudatos, egészséges táplálkozás alapjaiba, és ezeket a fogásokat akár önállóan is elkészíthetik.

Ne feledjétek, a legfontosabb alapanyag minden recepthez a hazai termesztésű, zamatos zöldség és gyümölcs!

Próbáljatok ki minél több receptet, és legyen élmény a közös főzés!

Szűrés
Szűrés

A Völgy Terráriuma

Előkészítési idő: 20 perc Főzési idő: 15 perc Mennyiség: 6 adag   Hozzávalók:  18 retek 6 mini primőr répa 1/2 kígyóuborka 50 g dióbél 6 szál metélőhagyma 300 g túró 150 g teljes kiőrlésű rozskenyér   Elkészítés: Vágd fel a kenyeret nagyobb kockákra, és a dióval együtt turmixgépben addig aprítsd, amíg durva homokállagú lesz! Az […]

Aranyszakáll titkos varázsfőzete

Előkészítési idő: 20 perc Főzési idő: 40 perc Mennyiség: 4 adag   Hozzávalók:  200g csirkemell 3 fokhagymagerezd 2 póréhagyma 3 paradicsom 200g csiperkegomba 1 sárgarépa 1 csipet só 2 babérlevél 1/2 kávéskanál őrölt pirospaprika 1 citrom 1 liter víz 1 evőkanál étolaj 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld   Elkészítés: Vágd ujjnyi csíkokra a csirkemellet, sózd meg, […]

Gyümölcsfelhők

Előkészítési idő: 30 perc Főzési idő: 1 óra 30 perc Mennyiség: 8 adag   Hozzávalók:  500 g szamóca 500 g kajszibarack 4 tojás fehérjéje 350 g porcukor 1 kávéskanál borecet 1 kávéskanál kukoricakeményítő 2,5 dl tejszín    Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 170 °C-ra.  Mosd meg a szamócát, szedd le a szárát, vágd félbe a szamócaszemeket, és tedd őket egy hőálló kis tálba […]