sárgarépa

Színes töltött tojások franciasalátával

Hozzávalók 2 főre Elkészítési idő: kb. 30 – 35 perc Főzési idő: kb. 20 – 25 perc   Franciasaláta: 300 g apró szemű salátaburgonya 4 g durva szemű só 200 g sárgarépa 120 g paszternák 80 g zöldborsó 1 db Jonatán alma 1 db citrom 5 db 3−6 cm-es ecetes uborka 4 g finom só […]

Savanyított sárgarépa

Hozzávalók:  sárgarépa fűszerek só víz   Elkészítés: Először a felöntőlevet készítjük el. Felforraljuk a vizet, majd, amikor szobahőmérsékletűre hűl vissza, hozzáadunk literenként 1 csapott evőkanál (kb. 20 g) sót. A sárgarépákat megmossuk, meghámozzuk és vékonyabb, hosszúkás szeletekre vágjuk. Vigyázat ne daraboljuk nagyon apróra, mert akkor a tejsavbaktériumok miatt savanyúságunk könnyen túlérhet, idő előtt megpuhulhat. A […]