zöldborsó

Szuperzöld borsófőzelék

Hozzávalók 4 főre Elkészítési idő: 35 perc Főzési idő:  25  perc   Hozzávalók:  300 g zöldborsó 1 fej vöröshagyma 1 dl 12%-os tejföl 1 evőkanál liszt 1 evőkanál olaj szükséges só bors menta- vagy bazsalikom levél   Elkészítés: Felhevítjük az olajat, és üvegesre pároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a fűszereket, és ráhalmozzuk a […]

Zöldborsóleves zöldborsó puffanccsal

Hozzávalók 4 főre Elkészítési idő: 40 perc Főzési idő:  25 – 30 perc   Hozzávalók:  450 g zöldborsó a leveshez 120 g fagyott zöldborsó a puffancsokhoz 4 szelet bacon 1 kisebb fej vöröshagyma 1 db tojás 15 g liszt 1 mokkáskanál és 1 evőkanál só 1 evőkanál kristálycukor néhány ág menta 0,5 dl olívaolaj 200 […]

Zöldborsó-, vagy zöldbabbal kevert zöldborsó főzelék

Hozzávalók 4 főre Elkészítési idő: kb. 20 perc   Hozzávalók: 300 g zöldborsó, vagy 100 g zöldbab és 200 g zöldborsó 1 fej vöröshagyma 1 dl 12%-os tejföl 1 evőkanál liszt 1 evőkanál olaj só bors menta- vagy bazsalikomlevél   Elkészítés Hevítsük fel az olajat, és pároljuk rajta üvegesre az apróra vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá […]