Receptek

Zöldségből és gyümölcsből is lehet egyszerűen és gyorsan egészséges fogásokat készíteni!

Az Európai Friss Csapat receptjei mind ilyenek, sőt igazi családi receptek, hiszen a család minden tagja főzhet belőlük, a sikerélmény garantált!

A szülőknek azért, mert a receptek közül bármelyik fogást készítik is el, abban biztosak lehetnek, hogy egészséges és tápláló ételt tálaltak a gyerekeiknek. A gyerekeknek azért, mert ezekkel a receptekkel jobban megismerhetik a friss szezonális zöldségeket, gyümölcsöket, és beletanulhatnak a főzési folyamatokba is. A 14-18 éves korosztálynak pedig azért, mert betekinthetnek a tudatos, egészséges táplálkozás alapjaiba, és ezeket a fogásokat akár önállóan is elkészíthetik.

Ne feledjétek, a legfontosabb alapanyag minden recepthez a hazai termesztésű, zamatos zöldség és gyümölcs!

Próbáljatok ki minél több receptet, és legyen élmény a közös főzés!

Szűrés
Szűrés

Lecsós cukkinicsónak

Előkészítési idő: kb. 10 perc Főzési idő: kb. 20 perc Mennyiség: 2 személyre   Hozzávalók:  350 g paradicsommártás 3 db cukkini 1 gerezd fokhagyma 1 kis fej salottahagyma 1 kis fej vöröshagyma 1 kis fej lilahagyma 2 db sárga kaliforniai paprika  1 db piros kaliforniai paprika 1 kis csokor kakukkfű 1 kis csokor snidling  1 […]

Zöldborsó-, vagy zöldbabbal kevert zöldborsó főzelék

Hozzávalók 4 főre Elkészítési idő: kb. 20 perc   Hozzávalók: 300 g zöldborsó, vagy 100 g zöldbab és 200 g zöldborsó 1 fej vöröshagyma 1 dl 12%-os tejföl 1 evőkanál liszt 1 evőkanál olaj só bors menta- vagy bazsalikomlevél   Elkészítés Hevítsük fel az olajat, és pároljuk rajta üvegesre az apróra vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá […]

Zöldséges kölessaláta

Mennyiség: 4 adag   Hozzávalók:  20 dkg köles (szárazon) 8-10 paradicsom ½ csokor petrezselyem 4 kápia paprika 2 citrom leve 4 fej vöröshagyma vagy újhagyma só, bors ízlés szerint 4 evőkanál tökmag- vagy lenmagolaj   Elkészítés: A kölest kétszeres mennyiségű sós vízben készre főzzük, úgy mintha rizst készítenénk. Eközben a paradicsomot, a petrezselymet, a paprikát […]

Serpenyős spárga sonkával és kecskesajttal pirítóson

Mennyiség: 4 adag   Hozzávalók:  8 szelet kovászos kenyér 5 dkg vaj 1 gerezd fokhagyma 50 dkg zöld spárga 15 dkg lágy kecskesajt 1 evőkanál friss kakukkfű 8 szelet feketeerdei sonka   Elkészítés: Négy vastagabb spárgából zöldséghámozóval szalagokat vágunk. Ezeket felhasználásig hideg vízbe tesszük. A kecskesajtot villával áttörjük és összekeverjük a kakukkfűvel. Két evőkanál vajat […]

Spárga, zöldborsó saláta 6 perces tojással

Mennyiség: 4 adag   Hozzávalók:  25 dkg zöldborsó 50 dkg zöld spárga 1 bio citrom 2 gerezd fokhagyma 1 csokor friss menta 4 tojás 5 dkg mandula só, bors kb. 1.1 dl extra szűz olíva olaj   Elkészítés: Egy közepes lábasban vizet forralunk, majd megsózzuk. Beledobjuk a borsót, a megtisztított spárgát, és 4 percig főzzük. […]