AZ ÉVSZAK:
Nyár, ősz
A TERMESZTÉS:
Magyarország őszibarack termőterülete 2885 hektár,összesen mintegy 4785 tonnát termel hazánk.
A JELLEMZŐK:
Az őszibarack ismertetője a nektarinnal szemben, hogy a héja szőrös. Sárga és fehér húsú változatai terjedtek el.
Az őszibarack számos fontos mikrotápanyagot tartalmaz, beleértve a C-vitamint, az A-vitamint, a K-vitamint és a B-komplex vitaminokat, mint a tiamin, a niacin és a riboflavin. A gyümölcs 247 milligramm káliumot is tartalmaz, ami az ajánlott szükségletek 7% -a.
HOGYAN VÁLASSZUNK:
Érett, ép és illatos gyümölcsöt válasszunk!
HOGYAN TEGYÜK EL:
Érdemes gyümölcsöstálban tárolni, a többi gyümölccsel együtt. Kiváló gyümölcssalátába, lekvárként, vagy csak magában falatozni.
HOGYAN KÓSTOLJUK:
Vágd ketté a barackot, majd szeleteld fel lapocskákra! Helyezd a szeletkéket körben egy tányérra, és helyezz a szeletkék közé egy fakanalat, hogy szélforgót ábrázoljon!
RECEPTAJÁNLÓ: