Receptek

Zöldségből és gyümölcsből is lehet egyszerűen és gyorsan egészséges fogásokat készíteni!

Az Európai Friss Csapat receptjei mind ilyenek, sőt igazi családi receptek, hiszen a család minden tagja főzhet belőlük, a sikerélmény garantált!

A szülőknek azért, mert a receptek közül bármelyik fogást készítik is el, abban biztosak lehetnek, hogy egészséges és tápláló ételt tálaltak a gyerekeiknek. A gyerekeknek azért, mert ezekkel a receptekkel jobban megismerhetik a friss szezonális zöldségeket, gyümölcsöket, és beletanulhatnak a főzési folyamatokba is. A 14-18 éves korosztálynak pedig azért, mert betekinthetnek a tudatos, egészséges táplálkozás alapjaiba, és ezeket a fogásokat akár önállóan is elkészíthetik.

Ne feledjétek, a legfontosabb alapanyag minden recepthez a hazai termesztésű, zamatos zöldség és gyümölcs!

Próbáljatok ki minél több receptet, és legyen élmény a közös főzés!

Szűrés
Szűrés

Panna cotta friss eperrel

Hozzávalók 2 főre Elkészítési idő: 35 perc Dermedési idő: (1-2 óra)   Hozzávalók:  280 g 30%-os habtejszín 120 g 2,8%-os tej 3 db zselatinlap 1 rúd vanília 40 g kristálycukor 1 csipet finom só 15 g barnacukor 15 g liszt 15 g vaj 15 g mandulaliszt 100 g eper néhány levél menta   Elkészítés: A […]

Mézes sárgadinnye-krémleves

Hozzávalók 2 főre Elkészítési idő: 25 perc   Hozzávalók:  1,5 kg sárgadinnye 4 dl kókusztej 25-30 g friss gyömbér 1 db lime 50-60 g akácméz 1 csipet finom só 1 kis csokor menta   Elkészítés: A kókusztejet feltesszük melegedni, hogy a felszínén úszó összes kókuszzsír elolvadjon. A sárgadinnyét kettévágjuk, kimagozzuk, és egy karalábévájóval két tucat […]

Meggysorbet lisztmentes teasüteménnyel

Hozzávalók 2 főre Elkészítési idő: 35 perc Fagyasztási idő: (3-4 óra)   Hozzávalók:  250 g meggy 30 g kristálycukor 1 dl víz 1 kis csokor tárkony 1 kis csokor menta 1 csipet finom só 1 csomag vaníliás cukor 80 g barnacukor 100 g tojásfehérje 1 csipet finom só 100 g szeletelt mandula 100 g vaj […]

Szuperzöld borsófőzelék

Hozzávalók 4 főre Elkészítési idő: 35 perc Főzési idő:  25  perc   Hozzávalók:  300 g zöldborsó 1 fej vöröshagyma 1 dl 12%-os tejföl 1 evőkanál liszt 1 evőkanál olaj szükséges só bors menta- vagy bazsalikom levél   Elkészítés: Felhevítjük az olajat, és üvegesre pároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a fűszereket, és ráhalmozzuk a […]

Zöldborsóleves zöldborsó puffanccsal

Hozzávalók 4 főre Elkészítési idő: 40 perc Főzési idő:  25 – 30 perc   Hozzávalók:  450 g zöldborsó a leveshez 120 g fagyott zöldborsó a puffancsokhoz 4 szelet bacon 1 kisebb fej vöröshagyma 1 db tojás 15 g liszt 1 mokkáskanál és 1 evőkanál só 1 evőkanál kristálycukor néhány ág menta 0,5 dl olívaolaj 200 […]