alma

Rozé kacsamell káposztás rétessel, mandulás almával

Hozzávalók: A kacsamellhez 2 db kacsamell 2-3 g finom só 5 g kacsazsír A káposztás réteshez 500 g lila káposzta 25 g kacsazsír 60 g kristálycukor 3 g finom só 35-40 g almaecet 1 g őrölt kömény 3 réteslap 75 g vaj 1 db tojásfehérje A mandulás almához 30 g darabolt mandula 20 g kristálycukor […]

Színes töltött tojások franciasalátával

Hozzávalók 2 főre Elkészítési idő: kb. 30 – 35 perc Főzési idő: kb. 20 – 25 perc   Franciasaláta: 300 g apró szemű salátaburgonya 4 g durva szemű só 200 g sárgarépa 120 g paszternák 80 g zöldborsó 1 db Jonatán alma 1 db citrom 5 db 3−6 cm-es ecetes uborka 4 g finom só […]

Gurisatti Gréta kedvenc karácsonyi receptje

Téli diós sült alma desszert Hozzávalók 4 főre: 4 db alma 8 szem dió méz fahéj   Elkészítés: Az almákat megmossuk és meghámozzuk, majd a tepsiben elhelyezzük őket. A mézet összekeverjük a fahéjjal és meglocsoljuk vele az almákat. A diókat belehelyezzük az almák közepébe. Légkeveréssel 180 fokon körülbelül 30 percig sütjük.

Almás pohárkrém

Videó a recept elkészítéséhez:

Kristályvirágok

Előkészítési idő: 20 perc Főzési idő: 20 + 20 perc Mennyiség: 4 adag   Hozzávalók:  2 alma  2 körte  1 narancs  30 g vaj  60 g porcukor  1 csomag kör alakú vajas leveles tészta 1 tojás    Elkészítés: Hámozd meg az almákat és a körtéket. Vágd a gyümölcsöket négyfelé, és vágd ki a magházukat, majd vágd fel a gyümölcsöket vékony szeletekre. Hámozd […]

Kígyó-sütemény

Előkészítési idő: 30 perc Főzési idő: 15 perc Mennyiség: 4 adag   Hozzávalók:  a töltelékhez: 1 piros alma 2 kajszibarack 80 g dió 80 g toast kenyér 30 g cukor 25 g vaj 4 lap leveles tészta az elkészítéshez: 60 g vaj 2 evőkanál folyékony méz   Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra! A […]