gomba

Sztroganov-sertés laskagombával

Hozzávalók 2 személyre: A nudlihoz: 230 g burgonya 3 g finom só a burgonya főzővízéhez 1 g finom só a tésztába 70 g finomliszt + 10 g finomliszt a nyújtáshoz 1 tojássárgája 15 g rétesliszt 3 g finom só a nudli főzővízéhez 50 g kacsatepertő   A Sztroganov-sertéshez: 350 g laskagomba 150 g csiperkegomba (opcionális) 10 […]

Sonkás-gombás tészta

Előkészítési idő: kb. 20-30 perc Főzési idő: kb. 40 perc Mennyiség: 4 személyre   Hozzávalók:  10 dkg speck sonka 1 ek olívaolaj 35 dkg barna csiperkegomba 1 ek olívaolaj 1 ek vaj 1 fej főzőhagyma (fehér) 2 dl húsleves vagy alaplé 2 dl tésztafőzőlé 10 dkg parmezán sajt, reszelve 1 ek vaj 1 marék dió […]

Töltött, sült gombafejek

Előkészítési idő: kb. 20-30 perc Főzési idő: kb. 1 óra Mennyiség: 4 személyre   Hozzávalók:  8-10 nagy gomba (pl. portobello vagy csiperke) 1 evőkanál szójaszósz 1 evőkanál balzsamecet 2 evőkanál olíva olaj 1 gerezd fokhagyma 15 dkg főtt sonka 15 dkg reszelt sajt 1 csokor petrezselyem 1 evőkanál olíva olaj   Elkészítés: A gombafejeket legalább […]

Sütőtök és gomba

Videó a recept elkészítéséhez:

Csillagpite

Előkészítési idő: 20 perc Főzési idő: 25 perc Mennyiség: 6 adag   Hozzávalók:  1 tekercs üzletben kapható pitetészta 1 póréhagyma 4 csiperkegomba 2 evőkanál zsíros tejszín 2 szelet sonka rózsabors 1 tojás sárgája só, bors   Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra! Tisztítsd meg a póréhagymát, és vágd fel a lehető legvékonyabb karikákra! A […]

Aranyszakáll titkos varázsfőzete

Előkészítési idő: 20 perc Főzési idő: 40 perc Mennyiség: 4 adag   Hozzávalók:  200g csirkemell 3 fokhagymagerezd 2 póréhagyma 3 paradicsom 200g csiperkegomba 1 sárgarépa 1 csipet só 2 babérlevél 1/2 kávéskanál őrölt pirospaprika 1 citrom 1 liter víz 1 evőkanál étolaj 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld   Elkészítés: Vágd ujjnyi csíkokra a csirkemellet, sózd meg, […]