Receptek

Zöldségből és gyümölcsből is lehet egyszerűen és gyorsan egészséges fogásokat készíteni!

Az Európai Friss Csapat receptjei mind ilyenek, sőt igazi családi receptek, hiszen a család minden tagja főzhet belőlük, a sikerélmény garantált!

A szülőknek azért, mert a receptek közül bármelyik fogást készítik is el, abban biztosak lehetnek, hogy egészséges és tápláló ételt tálaltak a gyerekeiknek. A gyerekeknek azért, mert ezekkel a receptekkel jobban megismerhetik a friss szezonális zöldségeket, gyümölcsöket, és beletanulhatnak a főzési folyamatokba is. A 14-18 éves korosztálynak pedig azért, mert betekinthetnek a tudatos, egészséges táplálkozás alapjaiba, és ezeket a fogásokat akár önállóan is elkészíthetik.

Ne feledjétek, a legfontosabb alapanyag minden recepthez a hazai termesztésű, zamatos zöldség és gyümölcs!

Próbáljatok ki minél több receptet, és legyen élmény a közös főzés!

Szűrés
Szűrés

Nyári frissítő saláta

Hozzávalók 2 személyre: 2 cikk görögdinnye 4 evőkanál fetasajt 1 db őszibarack (vagy más barackféle) 2 marék madársaláta 1 kisebb fej lilahagyma 1/2 csokor menta bors, olívaolaj ízlés szerint   Elkészítés: A dinnyét és a barackot kisebb darabokra vágjuk, majd egy tányérra tesszük, megszórjuk a fetával, a felszeletelt hagymával és a salátával. Rátépkedjük a mentát, […]

Zöldségnyárs grillezett sajttal

Hozzávalók 2-3 fő részére: 2 db sárgarépa 2 db kápia paprika 2 db erős hegyes paprika 2 db TV paprika 1 db cukkini 1 db padlizsán 1 db Halloumi sajt (grillsajt) finomsó frissen őrölt feketebors 8 ág kakukkfű 1 kis csokor menta 350 g görög joghurt 1 dl olívaolaj 3-4 db paradicsom 1-2 szál újhagyma […]

Fetás görögdinnye saláta

Hozzávalók 4 fő részére: 1 kg dinnye fél kígyóuborka 200 g feta sajt 1 lime vagy fél citrom leve 3 evőkanál olívaolaj 1 csokor friss menta só és bors ízlés szerint   Elkészítés: A görögdinnyét vágd fel cikkekre, majd távolítsd el belőle a magokat, ezután vágd kisebb kockákra! A fetasajtot és a kígyóuborkát is kockázd […]

Nyári galette

Hozzávalók: 200 g teljes kiőrlésű liszt 100 g búzaliszt 150 g vaj 1 kis doboz natúr joghurt 2 evőkanál almapüré 1 tojás 1 csipet só Töltelék: 100 g bármilyen bogyós gyümölcs 100 g cseresznye (magozva, félbevágva) cukor vagy édesítőszer ízlés szerint (elhagyható) Elkészítés: A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd belemorzsoljuk a hideg vajat és a joghurtot, […]

Kevert saláta grillezett sárgabarackkal, mozzarellával

Hozzávalók 2-4 főre Elkészítési idő: kb. 30 perc   Hozzávalók:  20 g fehér balzsamecet krém 25 g olívaolaj 1 g finom só 80 g mini mozzarella 30 g darabolt mandula 120 g sárgabarack 8 g olívaolaj frissen őrölt bors ízlés szerint 2 fej szívsaláta 2 g Maldon só   Elkészítés: A fehér balzsamecet krémből, az […]